10e Eddy Merckx Classic in SalzburgerLand open voor inschrijving

Op 11 september wordt in het Oostenrijkse Fuschl am See in SalzburgerLand de 10e editie van de Eddy Merckx Classic verreden. Daarbij zullen onder andere ex-wereldkampioenen Joop Zoetemelk en Jan Janssen aanwezig zijn. Amateurwielrenners kunnen zich opgeven voor drie verschillende afstanden. De opbrengsten van de VIP-ride met Eddy Merckx zelf op zaterdag 10 september gaan naar de Stichting Wings for Life, die zich inzet voor de genezing van patiënten met een dwarslaesie.
eddy-merckx-inschrijving

De Eddy Merckx Classic is na tien jaar een gevestigde wedstrijd geworden in SalzburgerLand. Elk jaar starten honderden wielrenners aan de wedstrijd, waarbij de deelnemers door een boeiend landschap van bergen en meren rijden. Er is keuze uit een afstand van 62, 106 of 169 kilometer, waarbij het totale hoogteverschil ook varieert. De start en finish liggen voor alle afstanden in Fuschl am See. Inschrijven voor de wedstrijd kan via www.eddy-merckx-classic.com, de kosten bedragen tot 1 september 59 euro p.p.

 

 

Tien wereldkampioenen

10 jaar geleden vond het wereldkampioenschap wielrennen plaats in SalzburgerLand. Vanwege dat jubileum zullen hoogstwaarschijnlijk tien ex-wereldkampioenen naar de Eddy Merckx Classic komen, waaronder de toenmalige winnaar Paolo Bettini maar ook Francesco Moser, Johan Museeuw, Maurizio Fondriest en Felice Gimondi. Naast de twee Nederlandse ex-kampioenen Zoetemelk en Janssen, die op de planning staan om samen met Eddy Merckx mee te rijden in de VIP-ride.

 

 

Nederlandse deelnemers

Los van de kampioenen neemt een groep Nederlanders onder leiding van NOS Tour de France commentator Rob Harmeling deel aan de Eddy Merckx Classic. De wedstrijd belooft dan ook niet alleen een mooi sportief evenement op zondag 11 september te worden, maar ook een evenement in een sfeervolle ambiance in de dagen daaraan voorafgaand.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.