Ontdek Brazilië rondom de Paralympische Spelen

De maand augustus staat in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarop volgen natuurlijk de Paralympische Spelen, die van 7 tot en met 18 september eveneens plaatsvinden in Rio de Janeiro. Brazilië heeft zich in de aanloop naar de Paralympische Spelen gericht op het toegankelijk maken van de Braziliaanse steden voor al haar bezoekers.

Praia da Boa Viagem, Brazilië. Foto: Christian Knepper

Praia da Boa Viagem, Brazilië. Foto: Christian Knepper

Zo is er onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van hotels, restaurants en bezienswaardigheden in Brazilië en zijn er de nodige maatregelen genomen om de toegankelijkheid te verbeteren. Een project als “Beach without Barriers” is hier een goed voorbeeld van. Andere bestemmingen die bekend staan om hun goede toegankelijkheid zijn de stad Socorro en het Parque dos Sonhos.

 

 

Beach without Barriers – Pernambuco

Het ministerie van Toerisme, Sport en Recreatie ontwikkelt in samenwerking met het Pernambuco Toeristenbureau projecten die erop gericht zijn om toeristische attracties voor iedereen toegankelijk te maken. Zo ook de stranden van Brazilië en in het bijzonder de stranden van Pernambuco. Dit project is beter bekend als “Beach without Barriers”.

Zo stelt Beach without Barriers strandrolstoelen ter beschikking om het strand toegankelijk te maken voor ouderen of mensen met een handicap. Ook worden er speciale matten uitgerold over het strand voor mensen die het strand op willen maar slecht ter been zijn of bijvoorbeeld een kinderwagen meebrengen. Op de Beach without Barriers-stranden is daarnaast professionele begeleiding aanwezig, die kunnen assisteren bij het zwemmen. Op dit moment zijn de volgende stranden Beach without Barriers proof:

– Sueste Beach, Fernando de Noronha;
– Boa Viagem Beach, Recife;
– Porto de Galinhas, Ipojuca;
– Candeias Beach, Jaboatão dos Guararapes;
– Tamandaré Beach, Tamandaré.

 

 

Socorro – São Paulo: een avontuurlijke bestemming voor iedereen

Een andere bestemming die goed toegankelijk is voor invalide reizigers is Socorro. Socorro is een Braziliaanse gemeente in de deelstaat São Paulo, gelegen aan de Rio do Peixe en het hoogtegebergte Serra da Mantiqueira, die vooral bekend staat om de vele avonturistische activiteiten die er mogelijk zijn en de prachtige natuur. Socorro wordt niet voor niks ‘Stad van Avontuur’ genoemd: de ontstuimige rivier en het hoogtegebergte maken Socorro tot het perfecte decor voor een avonturistische vakantie. Er kan hier van alles: van raften tot delta-vliegen, en voor iedereen, want vele acitivteiten zijn hier ook voor bezoekers met een handicap goed toegankelijk. Op dit moment zijn bijna 100 procent van de hotels zo ingericht zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Evenals de bars en restaurants in de regio, die bijvoorbeeld een menu met braille beschikbaar hebben, mocht dit gewenst zijn.

Parque dos Sonhos

Het ‘Parque dos Sonhos’ – dat letterlijk droompark betekent, is een goed voorbeeld van een natuurpark dat voor iedereen te bezoeken is. Het park ligt op zo’n vijftien kilometer afstand van Socorro en heeft een grootte van 400.000 vierkante meter, met veertien attracties in de openlucht. Een van de hoogtepunten is de fruittuin, waarin meer dan 200 verschillende soorten fruit te vinden zijn en die allemaal geproefd kunnen worden door de bezoekers. De regio maakt het voor al haar bezoekers mogelijk om te genieten van een avontuurlijke vakantie dichtbij de natuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.