De WADLOOPEXPRESS rijdt nog tweemaal van Stad naar Wad

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus rijdt de WadloopExpress nog tweemaal dit jaar haar vaste tocht van de stad Groningen naar het Wad. Op genoemde data staat de nostalgische Volkswagen T2 bus uit 1969 klaar op de Grote Markt om wadlopers te vervoeren van Stad naar Wad. Wie nu een stoel en wadloopticket boekt maakt kans op een gratis rit inclusief wadlooptocht.

De Wadloopexpress met waddenlopers.

De Wadloopexpress met waddenlopers.

Wadlopers kunnen kiezen uit twee verschillende wadlooptours, vanaf Noordpolderzijl (middelzware tocht, 3 uur lopen) en vanaf de Hoek van Bant (lichte tocht, 2 uur lopen). De busrit naar het Wad duurt ongeveer een uur.

 

 

De wadlooptochten worden verzorgd door gediplomeerde gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Zij nemen de wadlopers mee op een onvergetelijke zwerftocht op het drooggevallen Wad (sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed). Terug aan wal is het voeten wassen, waarna de bus weer voorrijdt om de wadlopers terug te brengen naar de stad. In totaal is men per tocht zo’n 6 tot 8 uren onderweg.

 

 

In de Volkswagenbus is plek voor acht wadlopers, er is dus beperkt plaats. Geïnteresseerden kunnen hun stoel en wadloopticket van tevoren boeken via de website. De winnaar van de gratis rit en wadlooptocht wordt op de dag zelf bekend gemaakt in de bus.

Vanaf september is de bus te boeken op afspraak voor diverse tochten en vervoer tussen Stad en Wad.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.