Geniet samen met Lucky Luke van kunst & cultuur tijdens Schauraum in Münster

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is het een jaarlijks hoogtepunt: Schauraum in Münster. Van 1 t/m 3 september is de Vredesstad het toneel van dit veelzijdige evenement boordevol kunst, cultuur en muziek. Het hoogtepunt is de lange Museumnacht op zaterdagavond. Meer dan 40 musea en galerieën bieden dan tot middernacht een boeiend programma met voor ieder was wils.

Schauraum in Münster. Foto: Webrockfoto

Schauraum in Münster. Foto: Webrockfoto

Begroeting door stripfiguren

De trendy ingerichte en fantasievol verlichte Roter Platz is het middelpunt van Schauraum. Dit jaar worden de bezoekers ‘begroet’ door bekende stripfiguren, zoals cowboy Lucky Luke en avonturier Corto Martese. De levensgrote kartonnen figuren verwijzen naar de aankomende tentoonstelling ‘Comic Icons’ in de Sparda-Bank in Münster. Op donderdag 1 september om 17 uur, als burgemeester Markus Lewe het evenement officieel opent, verandert het plein 3 dagen lang in een urban lounch met livemuziek, dj-sounds en een gevarieerd aanbod aan hapjes en drankjes.

 

 

Bijzondere locaties

Op de Alte Fischmarkt wordt met lichtprojecties van wuivend gras en met vogelgekwetter een plattelandssfeer gecreëerd. In de omringende etalages zijn in ‘Kunst Kabinette’ ontwerpen van studenten van de Akademie für Gestaltung te zien.
Een bijzonder initiatief komt van winkeliers uit de wijk rondom de Salzstraße: op de romantisch verlichte Erbdrostenhof kan men aan de lange tafel op de ‘Piazza’ genieten van Italiaanse lekkernijen en aria´s vanaf het balkon (vrijdag en zaterdag).

 

 

Speciale projecten

Het kunstproject HBF – Häuser I Bilder I Fenster rondom het station houdt zich bezig met het transformatieproces van deze wijk. 10 kunstenaars gaan in hun digitaal geanimeerde schilderijen, videowalks, geluidscollages en performances de dialoog aan met de winkeliers en bewoners van de wijk en bezoekers. (2 t/m 11 september)
Tijdens Schauraum worden diverse rondleidingen door de eersteklas kunstcollectie van het bedrijf WestLotto aangeboden. Naast een kennismaking met onder meer werk van Cristian Awe, Berhard Heiliger, Otto Piene en Walter Stöhrer wordt ook aandacht besteed aan de tijdloze architectuur van Harald Deilmann. (2 en 3 september)

Schauraum in Münster. Foto: Webrockfoto

Schauraum in Münster. Foto: Webrockfoto

Museumnacht

Beide projecten nemen ook deel aan de Museumnacht op zaterdag 3 september. Van 16 tot 24 uur bieden meer dan 40 culturele instellingen en locaties in de hele binnenstad een bijzonder programma met lezingen, concerten en bijzondere tentoonstellingen. De toegang is gratis (behalve in het Kunstmuseum Pablo Picasso, hier geldt een gereduceerd tarief).

Gratis rondleidingen

Voor geïnteresseerden worden drie verschillende rondleidingen in de binnenstad aangeboden, evenals twee begeleide bustochten naar Speicher II in de haven en de kunstcollectie van WestLotte en het Wewerka Pavillon. De ‘Kulturrucksack-Familienrundgang’ is een rondleiding voor kinderen tussen 10 en 14 jaar en voert langs spannende kunstlocaties waar kunstenaars hun werk presenteren. Alle rondleidingen zijn gratis en starten op de Roter Platz. Aanmeldingen aldaar bij het infopunt of vanaf donderdag 1 september via telefoonnummer +49 170 914 66 12. Het aantal plaatsen is beperkt.

Schauraum is een gezamenlijk evenement van Münster Marketing en de afdeling culturele zaken in samenwerking met musea en galerieën, het Initiatief Starke Innenstadt (ISI), wijkverenigingen en de Sparda-Bank Münster.

Het volledige programma staat in het programmaboekje dat bij de VVV van Münster (Stadthaus 1) en in talrijke winkels, musea en galerieën verkrijgbaar is en online op www.geheimoverdegrens.nl/schauraum.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.