Lesbos is weer in!

Guus Meeuwis – Tygo Gernandt – Johnny de Mol – Sophie Hilbrand -Waldemar Torenstra – Afke Reijenga – Steffi de Pous en Anna Smit gingen ons allemaal voor. Nog maar een jaar geleden kwamen deze BN’ers in actie om vluchtelingen te helpen op dit zwaar getroffen Griekse eiland. Wat deze BN’ers naast alle ellende aantroffen, was een prachtig onontdekt eiland met overweldigende natuur, prachtige stranden én warme mensen. Het onbedorven Lesbos maakte grote indruk en The word is out ! Thuis in Nederland ging Lesbos als een lopend vuurtje door de scene.

Lesbos haven

Lesbos

Het is hét ideale vakantie eiland voor mensen die nog iets authentieks zoeken en waarderen, jazeker er kan gefeest en gedanst worden, maar het is vooral het prachtige eiland dat niet verpest is door het toerisme en waar je je toch geen seconde hoeft te vervelen.

Lesbos is het eiland waar de Ouzo is uitgevonden drankje die heel wereld kent. Een aantal kleine fabriekjes zijn op Lesbos te bezoeken. In Plomari (aan de zuidkust van Lesbos) is er een heus Ouzomuseum en een jaarlijks Ouzofestival in augustus.

 

 

Een bijzondere regio op het eiland is Molyvos. Molyvos is gekenmerkt als erfgoed en is een beschermde nederzetting. Het is een uitstekend voorbeeld van lokaal vakmanschap en architectuur door zijn geweldige samensmelting van hout, steen en kleuren.

Het Versteende woud van Lesbos is het grootste in de wereld. Het is aangewezen als een beschermd natuurmonument. Het werd miljoenen jaren geleden gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen, die te vinden zijn op vele plaatsen van het eiland.
Opvallend ook op het eiland zijn de vele warmwaterbronnen. Een kwart van de warmwaterbronnen van Griekenland zijn hier te vinden!

 

 

Wil je ook naar hét nieuwe vakantie eiland van de BBN’ers (Beroemde Bewuste Nederlanders) Wees er snel bij en kijk even rond op de onderstaande Facebook pagina´s en weblinks:
Facebook-Lets Go LESBOS,
Facebook-mooi Lesbos,
Actief op vakantie met Alternative Lesvos,
ECO-reizen kan je gelukkig ook in Lesbos!,
Surfen doe je hier in Sigri,
Johnny de Mol’s leven ingrijpend veranderd door Lesbos!
Eindeloos wandelen op het eiland kan ook
lesvosmuseum.gr en dit zijn de 10 Coolest Bars in Lesbos!

Je kunt vanuit Amsterdam met Corendon & TUI, rechtstreeks naar Lesbos vliegen en overal op het eiland zijn kamers voor goede prijzen te vinden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.