3 bijzondere grotwoningen voor een koel verblijf in Europa

In de zomer bereikt het kwik in heel Europa hoge temperaturen. Dit is heerlijk overdag aan het zwembad, maar ’s avonds is verkoeling in huis gewenst. Wie wil slapen bij aangename temperaturen zonder dat de airco op volle toeren draait, kiest voor een grotwoning als vakantie-accommodatie. Het online vakantiehuizenportal Casamundo.nl, zette een aantal koele accommodaties in grotten op een rij. Hier ben je verzekerd van een bijzonder vakantieadres, dat ook nog eens ecologisch verantwoord is.

Bijzondere accommodatie op Kreta

Bijzondere accommodatie op Kreta

Andalusië: grotwoning meets wellness

In Guadix, Andalusië, staan de ‘Abuelo José’ grotten. Deze negen grotten zijn uitgegraven in de aarde met kleiachtige grond. Hierdoor verschilt de vorm per grot. De binnentemperatuur is vrijwel heel het jaar rond 18°C. Totale ontspanning is gegarandeerd in het wellness gedeelte met Arabische baden, hammam, aromatherapie en massagemogelijkheden. Ook is er een buitenzwembad, wordt het complex omgeven door populieren en perzikbomen en zijn er lokaal geproduceerde wijn, olijfolie, jam en honing te koop. Iedere grot heeft twee slaapkamers en een maximum capaciteit van vier personen. Vanaf hier kun je uitstekend Granada, met het wereldberoemde Alhambra bezoeken en prachtige fiets- en wandeltochten maken door de ongerepte natuur. Casamundo.nl object nr. 974463, week verblijf voor vier personen in Spanjevanaf € 932,- in augustus.

Kreta: duurzame grotwoning bij een rivier

Op het eiland Kreta in Griekenland, nabij een kabbelend riviertje, staan tien authentieke grotwoningen. Op dit complex waar een deel van de onderkomens zijn uitgehouwen in de rotsen, luidt het motto: respect voor & terug naar de natuur. Het complex wordt grotendeels verlicht door olielampen, wat zorgt voor een warme sfeer.

 

ZIE OOK: Griekenland

 

De woningen zijn eenvoudig ingericht met een slaapkamer en een simpele keuken voorzien van een koelkast en gaskookplaat met twee branders. Met tal van leuke restaurants in de nabije omgeving, is buiten de deur eten ook erg aantrekkelijk. Het opladen van bijvoorbeeld een mobiele telefoon kan bij de receptie. Casamundo.nl object nr. 1228764, week verblijf voor vijf personen in augustus vanaf € 1.027,-.

 

 

Castilië-La Mancha: grotwoning met luxe

Dat een grotwoning ook luxe kan zijn bewijst dit in een kloof gelegen vakantieadres. De grotwoning ademt een oosterse sfeer uit en is voorzien van een in de rotsen uitgehouwen jacuzzi, infraroodsauna, dakterras en een klein privézwembad. Heel het jaar door bedraagt de temperatuur 17 tot 20 °C. Natuurliefhebbers halen hun hart op. De kloof van de Jucar rivier heeft een microklimaat en wordt gesierd door vijgencactussen, granaatappel- laurier- khaki- en sinaasappelbomen. Ook een daguitstapje naar de Spaanse steden Madrid, València en Murcia behoort tot de mogelijkheden. Casamundo.nl object nr. 1285716, week verblijf voor twee personen in augustus vanaf € 822,-

Castilië La Mancha

Castilië La Mancha

Comments are closed.