Meer vakantiegangers naar Iran

De afgelopen maanden is de sociaalpolitieke situatie in Iran verbeterd. Waar tot voor kort Iran niet bepaald als toeristische bestemming te boek stond, is dat de afgelopen tijd flink veranderd. We onderzochten de groei in het aantal vakantiegangers naar Iran en de oorzaken van deze toename.

Iran: de reistrend voor 2016. Foto Jenny Smit, Contributor

Iran: de reistrend voor 2016. Foto Jenny Smit, Contributor

Omstandigheden

Hoewel de omstandigheden in Iran voor Westerse standaarden nog altijd vrij streng zijn, is er de afgelopen tijd in het land ruimte gekomen voor versoepeling. De belangrijkste verandering was het atoomakkoord dat in juli 2015 werd gesloten door de Europese Unie en Iran. Hierin zijn strenge regels vastgelegd met betrekking tot het gebruik van nucleaire energie in ruil voor het opheffen van verschillende internationale sancties voor het land. Zo is in het begin van 2016 het handelsembargo versoepeld, waardoor de Nederlandse handelsrelatie met Iran is verbeterd. Door deze ontwikkelingen en de bijbehorende positieve berichtgeving in het nieuws is er vanuit het Westen een steeds optimistischer beeld gevormd over Iran, aldus de site.

 

 

Een aanzienlijke toename van toerisme naar Iran is het gevolg. Wereldwijd steeg de vraag naar vliegtickets naar het land sinds het atoomakkoord met 28 procent en in Nederland zelfs met 33 procent. Als gevolg van deze wereldwijde toename vlogen Air France en British Airways sinds lange tijd weer op Teheran en vond er voor het eerst een Iraanse conferentie plaats gericht op de toeristensector. Op deze conferentie is besloten dat Iran in 2025 maar liefst 20 miljoen toeristen gaat ontvangen, een toename van 400 procent ten opzichte van het huidige toeristenaantal.

 

 

Mocht u een reis naar Iran overwegen, denk er dan aan om altijd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen én vergeet niet dat voor Iran een visum verplicht is.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.