Concerten, proeverijen, markten en varen in Almere

Heerlijke gerechten proeven, genieten van gratis toegankelijke klassieke concerten in de openlucht, varen op botters, struinen over de kunstmarkt en antiekmarkt, kijken en luisteren naar verrassende mini-optredens, dat is het Rabobank Almere Haven Festival. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vindt dit festival voor de zestiende keer plaats in de sfeervolle havenkom van Almere Haven.
almere-haven-festival

Met vaste onderdelen als het Yakult Havenkomconcert op zaterdagavond, de kunstmarkt in het winkelcentrum, de shantykoren, de brocante en antiekmarkt en Rabobank Havenkom Proeverij. Maar ook met nieuwe onderdelen, zoals straattheater en korte optredens van jonge musici.

 

 

“We zijn er in geslaagd de succesvolle onderdelen van het evenement te continueren en aan te vullen met nieuwe onderdelen,” aldus Tim Beldman, evenementen-coördinator bij Almere City Marketing, de stichting die het festival organiseert. “Zo debuteert de jonge, 15-jarige violiste Noa Wildschut op zaterdagavond tijdens het Yakult Havenkomconcert met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Er komt theater op het water van ‘Prins te Paard’ uit de Noordoostpolder met hun voorstelling ‘Aaltje’. Verder zijn er op zaterdag op verrassende plekken korte optredens van jonge musici van het AJSO. Op zaterdag staan er op de Markt enkele foodtrucks, zoals Hans de IJsbereider, de Tostitantes en heerlijke koffie die geschonken wordt vanuit een opvallende Piaggio Ape. Zondag zijn er ook enkele heerlijke hapjes verkrijgbaar en is er een groot terras voor de deur van Grand Café Roest. Voor veel mensen is het Rabobank Almere Haven Festival een heerlijke afsluiting van de zomervakantie en de start van het culturele seizoen. We streven ernaar dat dit jaar ook weer waar te maken!”

 

 

Het Rabobank Almere Haven Festival staat voor drie dagen genieten van cultuur, varen en lekker eten. Het festival is vrij toegankelijk. Parkeren in Almere Haven is gratis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.