Zwitserse nieuwtjes van Pokémon GO tot nulsterrenhotel

Riemen vast: vandaag nemen we je mee op een wel heel gevarieerde trip door Zwitserland! We gaan op Pokémonjacht in Basel, ontdekken nieuw Zwitsers UNESCO-werelderfgoed, zweven we over een spectaculaire kloof in het Wallis, en slapen in een nulsterrenhotel op 1700 meter hoogte. Zonder dak. Dat belooft dus wat. Veel leesplezier!

De ludieke actie van VVV Basel

De ludieke actie van VVV Basel

Basel scoort wereldhit met Pokémon-actie

Met de ludieke actie ‘Pokémon GO: The Revenge’ is de VVV van de Zwitserse stad Basel ingesprongen op de smartphone-hype van 2016. De video, waarin levensgrote ‘Pokémon’ door de stad rennen en spelers van de app ‘vangen’ met enorme ‘Poké Balls’, is een wereldwijde hit. Binnen een week is deze meer dan 90 miljoen keer bekeken en 2 miljoen keer gedeeld op social media. Daarnaast is het aantal Facebook-fans van de stad verdrievoudigd. De actie nodigt spelers uit voor een speurtocht door Basel: bij de meeste bezienswaardigheden zijn virtuele ‘Pokémon’ verstopt.

 

 

Bouwwerken Le Corbusier werelderfgoed

Sinds eind juli 2016 staan wereldwijd 17 door Le Corbusier ontworpen bouwwerken op op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. De Zwitserse architect wordt mondiaal gezien als sleutelfiguur in de internationalisering van architectuur en stadsplanning. De twee bekroonde bouwwerken in Zwitserland zijn La Petite maison au bord du lac Léman in Corseaux en L’Immeuble Clarté in Genève. Zwitserland kent nu twaalf werelderfgoederen en twee door UNESCO geregistreerde biosferen.

 

 

Nieuwe hangbrug bij Bellwald

Op 14 augustus 2016 wordt de 160 meter lange ‘Aspi-Titter Hängebrücke’ aan de voet van de Fieschergletsjer in het Wallis geopend. Wandelaars kunnen via deze hangbrug de 120 meter diepe Weisswasser-kloof oversteken, die tussen de vakantieplaatsen Bellwald en Fieschertal ligt. De nieuwe verbinding maakt het mogelijk een complete hoogtewandeling te maken van het Gotthardmassief naar het Meer van Genève.

Nulsterrenhotel

De luchtigste hotelkamer is in het Safiental. Men overnacht in een bed, maar toch in de openlucht. Het bed staat middenin de natuur, in een wei bij Thalkirch in Gassli op 1700 meter hoogte. De bergen zijn de muren, de hemel is het plafond. De lokale bevolking begroet en verzorgt de gasten. Soms is het een boer, soms een chauffeur, dan weer een boerin of lerares die als persoonlijke butler behulpzaam is in dit nulsterrenhotel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.