Veluwecamping de Pampel zamelt geld in voor het Longfonds

Afgelopen week vond op Veluwecamping de Pampel een goede doelenweek plaats. Belangrijkste doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Longfonds. Een bijzonder initiatief, omdat eigenaar familie Uithol vorig jaar zelf werd geconfronteerd met de ernstige ziekte Longfibrose.

Veluwecamping de Pampel

Veluwecamping de Pampel

Volop activiteiten

Afgelopen week werden op de bomvolle camping volop activiteiten georganiseerd. Zo stond er een heus Glazen Huis waar men verzoeknummers kon aanvragen, gingen kinderen aan de slag om zelf pizza’s te bakken en vond op vrijdag een Longloop plaats. Alle opbrengsten komen ten goede van het Longfonds. Het initiatief voor de goede doelenweek dient ter nagedachtenis aan Carla Uithol, eigenaresse van de Pampel.

 

 

Over het Longfonds

Jaarlijks krijgen ongeveer 1.000 mensen in Nederland de diagnose Longfibrose. Over de ziekte is relatief weinig bekend en met de goede doelenweek wil familie Uithol daar verandering in aanbrengen. Het Longfonds doet wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen longziekten. Met als ultieme droom: astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten.

 

 

Officiële bekendmaking bedrag

Aankomende vrijdag 12 augustus volgt de officiële bekendmaking van het opgehaalde bedrag. De telling zal plaatsvinden onder leiding van een officieel afgevaardigde van het Longfonds. Pers en media zijn uitgenodigd om bij deze handeling aanwezig te zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.