Groene heuvels, de langste glijbaan, en uitzicht over de skyline van NYC

Relaxen in een innovatief, groen en gezellig park met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan? Dat kan! Deze zomer is op Governors Island in New York het nieuwe park ‘the Hills’ geopend. Het park leent zich perfect voor een ontspannen zomerse dag tijdens een bezoek aan de Big Apple.

Het uitzicht vanuit The Hills

Het uitzicht vanuit The Hills

Je vindt hier vier verschillende groene heuvels, de langste glijbaan van New York, fiets- en wandelpaden, tal van plekken om gezellig te picknicken, speeltuinen en een adembenemend 360 graden uitzicht over de haven van New York, het Vrijheidsbeeld en de skylines van Lower Manhattan, Brooklyn en New Jersey.

“Met de opening van the Hills begint Governors Island aan een geweldig nieuw hoofdstuk. Het is een unieke bestemming in New York City en klaar om het hele jaar door een populaire attractie te worden”, aldus burgemeester Bill de Blasio.

 

 

Ontspanning op Governors Island

Governors Island is de afgelopen jaren van een militaire basis getransformeerd in een bestemming voor recreatie, cultuur en innovatie. Naast het nieuw geopende park beschikt het eiland over een 3,5 kilometer lange promenade waarover je het hele eiland rond kunt fietsen, honkbal- en voetbalvelden, een hangmattenveld met 50 hangmatten om in te relaxen, een minigolf baan, verschillende food trucks en het populaire Picnic Point. Daarbij is het eiland autovrij en ben je er binnen tien minuten met de ferry vanaf Manhattan. De perfecte bestemming om een dag aan de drukte van de stad te ontsnappen en te genieten van het zomerse weer.

 

 

De vier heuvels

De opening van the Hills maakt de transformatie van Governors Island compleet. Het park is ontworpen door het Nederlandse bedrijf West 8 en bestaat uit vier verschillende heuvels, gemaakt van gerecyclede materialen, die 8 tot 22 meter boven het eiland uit torenen. Vanaf Grassy Hill kun je het hele eiland overzien en het 12 meter hoge Slide Hill bestaat uit vier glijbanen, waaronder de langste glijbaan van heel New York City. Op Discovery Hill vind je een sculptuur van kunstenaar Rachel Whiteread en Outlook Hill is met 22 meter de hoogste heuvel met een uniek uitzicht over de haven, het Vrijheidsbeeld en de skylines van Manhattan, Brooklyn en New Jersey. Het mooi ontworpen park is enorm groen met veel bomen en is zowel voor New Yorkers als voor toeristen de nieuwe place to be voor een dagje relaxen, wandelen, fietsen, picknicken of barbecueën.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.