Het perfecte zomeruitje naar New York City’s Staten Island

Ben jij deze zomer in New York City? Dan is Staten Island the place to be! Deze breezy borough biedt tal van leuke activiteiten in de zon in combinatie met een interessante geschiedenis en cultuur. Geniet van de langgerekte zandstranden en de mooie wandelpaden, breng een bezoekje aan één van de gratis zomerconcerten op het strand en bewonder de historische huizen. Staten Island is NYC’s verborgen parel en de zomer is het perfecte moment om deze upcoming hotspot te ontdekken!
Midland Beach, Staten Island

Zonovergoten activiteiten

Het perfecte zomeruitje start met een ferrytocht van Lower Manhattan naar St. George op de gratis Staten Island Ferry. Vanaf St. George kun je lopend naar het Richmond County Bank Ballpark, waar de Staten Island Yankees op zaterdag 18 juni hun eerste thuiswedstrijd spelen. De hele zomer kunnen fans genieten van de honkbalwedstrijden met daaraan voorafgaand spectaculaire vuurwerkshows op vrijdag- en zaterdagavond. Staten Island Greenbelt is de perfecte bestemming voor buitenactiviteiten met de hele familie. Dit aaneengesloten gebied van parken en natuur in het midden van het eiland met tal van fiets- en wandelpaden is perfect voor een actieve dag in de zon of een heerlijke picknick in het gras. Ook leuk met kinderen is een bezoekje brengen aan de Staten Island Zoo, ook wel de biggest little Zoo. Natuurlijk mag een bezoek aan het strand niet ontbreken in de zomer. Ga zonnebaden of surfen op Midland Beach of South Beach aan de oostkust of wandel over de Franklin D. Roosevelt Boardwalk met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

 

 

Cultuur en historie

Staten Island heeft een enorm rijke geschiedenis en hier kun je alles over te weten komen in het Staten Island Museum. Muziekliefhebbers zijn aan het juiste adres bij de St. George Theatre. Hier hebben beroemdheden zoals Diana Ross en Jerry Seinfeld opgetreden. Liever lekker van het mooie weer genieten? Breng dan een bezoekje aan Historic Richmond Town, waar je een wandeling terug in de tijd kunt maken langs de prachtig gerestaureerde huizen en een museum die laten zien hoe de Staten Islanders hier leefden in het begin van de 18e eeuw.

 

 

Verse vis en pizzapunten

Staten Island staat bekend om een aantal van de beste keukens van de hele stad en er is niks fijners dan na een heerlijke dag in de zon neer te ploffen bij een goed restaurant. Van Italiaanse gerechten tot Sri Lankaanse delicatessen, er is hier voor ieder wat wils. Geniet van een adembenemend uitzicht en een voortreffelijk vis menu bij South Fin Grill of ga voor een goede pizzapunt naar Joe & Pat’s of naar Denino’s Pizzeria & Tavern. Naast de St. George Ferry Terminal kun je genieten authentieke gerechten die worden bereid door old-school “nonna’s” bij Enoteca Maria.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.