Ontdek hoe hotellobby’s de afgelopen 25 jaar veranderd zijn

We kennen allemaal wel dat spannende gevoel wanneer je de lobby van een hotel binnenkomt, dat moment waarop je vakantie pas écht begint. Die eerste indruk blijft van de lobby zet de toon voor je gehele hotelervaring. De lobby is al heel lang hart en ziel van een hotel, maar is tevens datgene wat door de jaren heen het meest is veranderd.

Een bijzondere hotellobby

Een bijzondere hotellobby

Met de viering van haar 25-jarige bestaan kijkt Hotels.com naar hoe hotellobby’s de afgelopen kwart eeuw zijn veranderd, waarbij deze ontvangstlocaties zich door de jaren heen hebben ontwikkeld van eenvoudig incheckpunt tot het kloppend hart van een hotel.

De functie van de lobby

Wat vroeger slechts een eenvoudige doorgang voor gasten en feitelijk een ondergeschoven kindje van het hotel was, herken je vandaag de dag niet meer terug. Hotellobby’s van vandaag de dag zijn multifunctioneel en vormen steeds vaker een magische plek met opvallende kenmerken, bijzondere services en leuke ontdekkingen. Het is nog steeds de plek waar je in- en uitcheckt, maar het is ook een sociale plek geworden waar je kunt eten en drinken, kunt feesten en zelfs zaken kunt doen. De grootste veranderingen zijn vooral te danken aan technologische ontwikkelingen. Immers, een moderne lobby dient op elk moment op Instagram gezet te kunnen worden en internet te kunnen bieden.

 

 

Gedurende de afgelopen 25 jaar is Hotels.com een expert geworden op het gebied van hotels. Hotels.com onthult voorbeelden van de meest opvallende, bijzondere en mooiste hotellobby’s, voorzien van enkele topkenmerken die een kwart eeuw geleden nog niet eens niet bestonden.

5 fantastische lobby’s uit alle hoeken van de wereld

1. De lobby met live muziek

Ace London Shoreditch, Londen, Engeland (5 sterren)
Ongelofelijk cool – dat is misschien wel de beste omschrijving voor het Ace Shoreditch in Londen. Ervaar deze indruk zelf wanneer je de lobby van dit trendy hotel bezoekt. Het vormt een sociale ruimte waar je overdag kunt werken en ontspannen, maar ‘s avonds komt om te feesten. De lobby heeft een volledig uitgeruste bar, uitstekend koffiehuis en werktafel met plaats voor 16 personen. Er is een galerie aanwezig met wisselende exposities van kunstenaars uit Shoreditch. ‘s Avonds komt de lobby pas echt tot leven als het dienst doet als uitgaansgelegenheid met live muziek. Luister naar de dj’s, live muziek of geniet zelfs van een muzikale afternoon tea. Elke avond van de week is er een muziekoptreden, dus als je 24 uur per dag van een feestje houdt, vormt dit hotel een absolute must.

2. De lobby met moderne woonkamer

citizenM New York Times Square, New York, Amerika (4 sterren)
Bij citizenM wordt design op een stijlvolle manier gecombineerd met de laatste technische snufjes en ongeëvenaard comfort. Deze hotellobby lijkt net op een enorme woonkamer met 8 meter hoge plafonds en boekenplanken van vloer tot plafond, gevuld met een bijzondere mix van kunst van grote namen zoals Andy Warhole en David LaChapelle. Check binnen amper 60 seconden zelfstandig in via de selfservicetafels en ontspan vervolgens in deze prachtige ruimte. Relax voor het vuur met een potje schaken, eet wat in het restaurant dat 24 uur per dag geopend is of neem plaats in een van de aangegeven werkzones.

Een bijzondere hotellobby

Een bijzondere hotellobby

 

 

3. De lobby met een heuse glijbaan

Barceló Málaga, Malaga, Spanje (4 sterren)
Dit is pas een lobby waar je in stijl kunt arriveren. Het Barceló Málaga is een designhotel midden in Málaga met een futuristische lobby die je gezien moet hebben om het echt te geloven. De hoofdattractie is de roestvrijstalen glijbaan bekend onder de naam EDHA (een Spaanse afkorting voor ‘glijbaan voor waaghalzen’). Via deze indrukwekkende glijbaan kun je als gast vanaf de eerste verdieping naar de hippe B-Loungebar van het hotel glijden. Ideaal als je snel aan een lekkere cocktail wilt zitten!

Een bijzondere hotellobby

Een bijzondere hotellobby

4. De lobby met een zwembad

Room Mate Grace, New York, Amerika (4 sterren)
Het juweeltje Room Mate Grace ligt verstopt in hartje Manhattan. Met zijn unieke lobbyruimte, compleet met binnenzwembad, sauna en stoomkamer, is het de ideale plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. De hippe lobby heeft als pronkstuk een jaloersmakend zwembad. De warme sfeerverlichting en comfortabele, tribune-achtige zitplaatsen geven dit 24-uurs zwembad, met de enige zwembadbar in NYC, een uiterst coole feestsfeer. Ga je liever niet het water in? Dan kun je altijd alles rustig van een afstandje bekijken in de bar op de tussenverdieping.

Een bijzondere hotellobby

Een bijzondere hotellobby

5. De lobby voor Instagram

Ovolo 1888 Darling Harbour, Sydney, Australië (4 sterren)
Het 1888 Darling Harbour staat bekend als het eerste Instagram-hotel. Bezoek dit fantastische boetiekhotel, dat de charme van het oude Sydney combineert met een moderne en gezellige sfeer. Het Instagram-thema merk je gelijk als je de lobby binnenkomt, want als gast check je via Instagram in. De daadwerkelijke fotoactie vindt plaats bij de selfieplek naast de bar van de lobby – een enorme fotolijst speciaal voor gasten die wat selfies willen nemen met de hashtag #1888Hotel. Hun foto verschijnt hierna onmiddellijk op schermen met de live feed van Instagram in de receptieruimte. Het grootste Instagram-voordeel is echter dat je gratis mag verblijven als je meer dan 10.000 Instagram-volgers hebt!

Een bijzondere hotellobby

Een bijzondere hotellobby

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.