Paviljoen ‘Heart of Denmark’ op Ipanema Strand in Rio koninklijk geopend

Sinds een dag voor de officiële opening van de Olympische Zomerspelen in Brazilië is het Deense paviljoen ‘Heart of Denmark’ – ‘Coração da Dinamarca’ klaar om een internationaal publiek te verwelkomen. Na de koninklijke opening door de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary op 2 augustus jl. is de innovatieve en creatieve plek toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met vakantieland Denemarken en de Deense cultuur.

Het Denemarken Paviljoen

Het Denemarken Paviljoen

In het bijzijn van Deense koninklijke familieleden, het Olympisch Comité, de Deense ambassadeur in Brazilië en Deense initiatiefnemers van het project, is het 300m2 grote paviljoen door het Deense koninklijk echtpaar kroonprins Frederik en kroonprinses Mary op 2 augustus jl. officieel geopend. Het spectaculaire paviljoen is volgens de Deense minister Troels Lund Poulsen van Bedrijfsleven en Economische Groei één grote etalage waarin Denemarken toont wat het allemaal te bieden heeft. Het bedrijfsleven, de cultuur, de sport en het toerisme staan vooral in de schijnwerpers. VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is zeer nauw betrokken bij het project.

 

 

‘Hygge’ en ‘Happiness’

Tijdens de openstelling van 3 tot en met 21 augustus is iedereen welkom in het paviljoen om het beste van wat Denemarken te bieden heeft op een speelse, gezellige (hyggelige) en vermakelijke manier te beleven. Zo zijn er gedurende het sportevenement dagelijkse DJ sessies, concerten en muziekworkshops, golf- en yogasessies. Ook kan men fietsen op de innovatieve en duurzame smartbike, een virtuele sprookjesreis naar Denemarken maken, interactieve ansichtkaarten sturen en gelukkige momenten delen via de Happy Wall, een analoog interactief pixelscherm van de Deense kunstenaar Thomas Dambo.

 

 

Deens Design

Denemarken is bekend van LEGO, dus op het paviljoen zijn uiteraard bouwplekken ingericht met de gekleurde steentjes. Denemarken is ook het land van (interieur)design en architectuur door beroemde ontwerpers als Hans Wegner en Arne Jacobsen. Het unieke paviljoen in Rio is ontworpen door Henning Larsen Architects in Kopenhagen en vervaardigd van aluminium en zeildoek. Het gehele paviljoen is ingericht volgens het beroemde Danish Design. Het is simpel van ontwerp, licht en luchtig en kan van alle kanten worden betreden. Het ontwerp is geïnspireerd op het landschap van Rio de Janeiro en is een eerbetoon aan de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.