Cijfers tonen aan: risico’s op schade bij autodelen minimaal

Een van de meest gehoorde bezwaren om als autobezitter niet aan autodelen te doen, is het risico op schade. De risico’s die autodelen met zich meebrengt zijn echter minimaal. Per verhuurdag is de kans op schade door een ongeval slechts 0,03%. Dit blijkt uit cijfers van autodeelplatform ParkFlyRent. In 97% van alle schadegevallen was deze schade al verholpen voor terugkomst van de eigenaar.

Het risico op schade is minimaal

Het risico op schade is minimaal

Vertrouwen blijft hoog na schade

Autodelers die schade hebben ondervonden tijdens het autodelen lijken niet minder geneigd opnieuw de auto te delen. Het percentage autodelers dat zijn auto na schade opnieuw ter beschikking stelt voor autodelen is gelijk aan het aantal autodelers waarvan het voertuig geen schade heeft opgelopen. Voorwaarde daarvoor is wel dat het deelplatform in kwestie de schadeafhandeling goed heeft opgepakt. Robert van Dijk, autodeler van het eerste uur heeft via meerdere deelplatformen aan autodelen gedaan en doet nu aan autodelen via autodeelplatform ParkFlyRent: “Ik vond de eerste keer dat ik aan autodelen deed best eng, maar het went snel. Toch was er bij mijn derde parkeerperiode wel schade. Mijn voorspoiler is vrij laag en er was over een stoepje geschaafd. ParkFlyRent informeerde me gelijk en loste het ook op. Toen we terugkwamen op Schiphol was het keurig in nieuwstaat hersteld, wij hebben er dus geen grammetje pijn aan gehad.”

 

 

Verzekering

Om te zorgen dat autodelers die hun auto ter beschikking stellen voor autodelen niet de kans lopen bij eventuele schade hun schadevrije jaren te verliezen wordt door autodeelplatformen naar oplossingen gezocht. Niels de Greef, oprichter & CEO van autodeelplatform ParkFlyRent: “Vertrouwen en veiligheid zijn de basisprincipes voor elk deelplatform. Bij ParkFlyRent staan veiligheid en vertrouwen dan ook centraal en hebben we dit doorvertaald in ons beleid. Zo hebben wij samen met Bovemij, verzekeraar in de mobiliteitsbranche, de ParkFlyRent Bovemij polis opgericht. Hierdoor is iedere auto altijd volledig verzekerd tijdens de verhuur. De verzekering vervangt de bestaande autoverzekering volledig tijdens de verhuur, zodat ook de schadevrije jaren van onze parkeerders buiten schot blijven.” Iedere huurder die gebruik maakt van autodelen is volledig verzekerd maar heeft, net zoals bij een reguliere verzekering, eigen risico. Dit eigen risico varieert van €250,- tot €1000,-.

 

 

Veiligheidscheck

Voor de veiligheid is de controle van de identiteit van de autohuurder belangrijk. Naast de verzekering wordt iedere huurder door ParkFlyRent dan ook gescreend op zijn identiteit middels een controlescan van het paspoort/ID-bewijs en het rijbewijs incl. het uitlezen van de RFID-chip en controle van de ultraviolet kenmerken. Naast deze check wordt de BOVAG Elena database ook nageslagen op eerder frauduleus gedrag. De deelauto wordt pas verstrekt nadat er twee identiteitsbewijzen en een creditcard zijn getoond die op exact dezelfde naam staan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.