De populairste kampeerbestemmingen en de laatste trends in Nederland

Nederland is een kampeerland pur sang. We ondernemen jaarlijks ruim 35 miljoen vakanties, waarvan er zo’n 5,4 miljoen worden doorgebracht op de camping. Beslist.nl signaleert dit zomerseizoen een grote vraag naar kampeerartikelen in Nederland. Het online winkelcentrum onderzocht de populairste bestemmingen en de laatste kampeertrends.

Nederland Kampeerland

Nederland Kampeerland

Kampeerdichtheid hoogst in Zeeland

Nederlanders brengen bijna de helft van alle kampeervakanties door in eigen land (2,6 miljoen in 2015). Populaire kampeerplekken zijn de kust, watersportgebieden en bos en heide landschappen. De meeste overnachtingen brengen Nederlanders door op kampeerterreinen in Gelderland (bijna 3 miljoen in 2015). Zeeland noteert de hoogste kampeerdichtheid, met 775 overnachtingen per vierkante kilometer in 2015. Groningen is de minst populaire kampeerprovincie in Nederland.

 

 

Met de caravan naar Frankrijk

Voor meer dan de helft van de kampeervakanties vertrekken Nederlanders naar het buitenland (2,8 miljoen in 2015). Frankrijk is de populairste kampeerbestemming over de grens. Jaarlijks nemen we meer dan een miljoen vakanties voor onze rekening op Franse campings. De meeste campinggasten overnachten in caravans. 1 op de 10 meerpersoonshuishoudens in Nederland bezit een caravan: ons land is met ruim 455.000 geregistreerde caravans (boven 750 kg) caravanland nummer 1 in de wereld.

Nooit meer zwoegen in de regen

Beslist.nl ziet de online vraag naar kampeerspullen stijgen. In het huidige kampeerseizoen ligt het aantal zoekopdrachten naar tenten ruim 10% hoger dan vorig jaar. Veel kampeerders kiezen voor een pop-up tent of opblaastent, die door slimme constructies eenvoudig zijn op te zetten. De vertrouwde tentstokken verdwijnen daardoor langzaam maar zeker uit het campingbeeld. Veruit de meeste tenten zijn overigens groen van kleur, geheel in stijl met het decor waarin ze worden opgezet.

 

 

Luxe ‘glamper’ of basic ‘bamper’?

Kampeerders die geen tent willen opzetten gaan ‘glampen’. Dit is het kamperen in luxe tenten, stacaravans of bungalows die bij aankomst op de camping al gereed staan. Sinds enkele jaren lopen veel vakantiegangers warm voor zo’n comfortabele kampeervakantie. Zogenaamde ‘bampers’ gaan juist back to basic, zij trekken van plek naar plek met een compacte uitrusting en lichtgewicht trekkerstenten. Deze kampeerders zijn duidelijk minder gesteld op luxe en kiezen bewust voor natuur en avontuur.

Bekijk hier de infographic:

Nederland Kampeerland

Nederland Kampeerland

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.