Kamperen in een zweeftent of met een eigen whirlpool

Kamperen – dat is vakantie dicht bij de natuur! Met de tent of met de camper, aan het water, in het bos of in de nabijheid van de stad – Nedersaksen biedt voor ieders smaak een geschikt kampeerterrein. Sinds kort zijn er twee nieuwe en bijzondere kampeermogelijkheden bij gekomen: zwevende boomtenten in Baumhaushotel Solling en een camping met eigen whirlpools in het Emsland.

Kamperen in een zweeftent in Nedersaksen. Foto: Baumhaus Nedersolling

Kamperen in een zweeftent in Nedersaksen

Zwevend kamperen in Baumhaushotel Solling

Een overnachting in de nieuwe boomtenten in Uslar-Schönhagen in het Solling-Vogler-gebied, dat belooft een heus avontuur in de natuur. De tenten bevinden zich in het bos en zijn op 1,5 meter hoogte tussen drie bomen gespannen: gasten zweven dus boven de bosgrond. Bij mooi weer kan het dekzeil worden verwijderd, waardoor de gasten enkel nog door een insectenhor van de wildernis zijn gescheiden: méér natuur is onmogelijk! Bij iedere boomtent hoort een grote metalen kist met daarin een tafel en stoelen, een kleine snack voor ’s morgens en zelfs een koffiezetapparaat op batterijen.
www.reiseland-niedersachsen.de/baumzelt

 

 

Tip voor de omgeving

Mountainbikers komen in het nabij gelegen Natuurpark Sollinger-Vogler aan hun trekken met pijlsnelle afdalingen, pittige beklimmingen en volop natuur. Er zijn in totaal 15 afzonderlijke routes (met afstanden tussen de 24 en 59 km), met een totale lengte van 760 kilometer, 17.000 hoogtemeters en verschillende moeilijkheidsgraden. Maar ook voor minder sportieve bezoekers is het heerlijk fietsen en wandelen in de regio.

 

 

Kamperen aan de Ems en luxe in het Emsland

Met ongeveer 70 camping- en kampeerwagenterreinen biedt het Emsland in het Nederlands-Duitse grensgebied ideale en gevarieerde kampeermogelijkheden. Zo kan men op Camping Emspark in Fehndorf aan de rivier de Ems overnachten. Ook komt er in Fehndorf een moderne 4 sterren-camping voor camper- en caravanbezitters die prijs stellen op comfort, sfeer en wat meer luxe. Behalve 33 gekleurde houten huizen met een eigen whirlpool zijn er wellness- en fitnessfaciliteiten en restaurants. Bovendien is er op het 1,3 hectare grote terrein een meer, waar vakantiegasten naar hartenlust kunnen zwemmen en aan watersport doen. De eerste plaatsen zijn voor het zomerseizoen klaar.
www.emsland.com/gastgeber/camping

Tip voor de omgeving

In het Emsland zijn meer dan 50 plaatsen als de perfecte selfie-plek gemarkeerd – met op de grond geschilderde voeten. Zo komen bezienswaardigheden als de Meyer scheepswerf in Papenburg, kasteel Clemenswerth in Sögel of het historische stadhuis in Lingen altijd perfect op de foto. Op de website www.emsland.com/service/emsland-selfie.html kan men een lijst met al deze plaatsen downloaden. Met een gratis app kunnen vakantiegasten de foto’s in een handomdraai uploaden en als echte ansichtkaart aan vrienden sturen.

Deze en andere campingtips zijn te vinden op
www.vakantieland-nedersaksen.nl/kamperen-in-nedersaksen

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.