Tot wel 50 procent meer vluchten naar de VS in de zomer van 2017

airberlin breidt het luchtnet van langeafstandsvluchten naar de VS significant uit en vergroot het aanbod met ingang van zomer 2017 met tot wel 50 procent van 55 naar 78 non-stopvluchten per week vanuit Berlijn en Düsseldorf. Reizigers uit Nederland profiteren vooral van de extra VS-vluchten vanaf Düsseldorf.

Met Airberlin naar Abu Dhabi

Knooppunten

De uitbreiding van het luchtnet onderbouwt de toenemende relevantie van de knooppunten in Berlin-Tegel en Düsseldorf met een omvangrijk luchtnet van langeafstandsvluchten naar Noord-Amerika en de Caraïben naast verbindingen naar Abu Dhabi en via Abu Dhabi naar Australië en Azië.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Vanaf 6 mei 2017 start airberlin met vijf wekelijkse vluchten vanaf knooppunt Düsseldorf naar Orlando. airberlin vliegt dan non-stop naar drie bestemmingen in Florida: Miami, Fort Myers en nieuw Orlando. Stefan Pichler, CEO airberlin, vertelt:

Orlando is een waardevolle aanvulling op ons bestaande Florida-portfolio. Deze stad is een belangrijke bestemming voor congressen en beurzen met een hoog potentieel binnen het zakenreissegment”,

Hij voegt eraan toe: “airberlin heeft reeds dit jaar het VS-programma omvangrijk uitgebreid, met Boston en San Francisco twee nieuwe bestemmingen in de luchtdienstregeling opgenomen en aantallen verhoogd. De nieuwe uitbreiding van de vluchten naar de VS vanaf zomer 2017 onderstreept de strategie om airberlin als premium-luchtnet carrier met duidelijke focus op de VS en een top-product voor zakenreizigers te positioneren”.

 

 

De vluchten van Düsseldorf naar Boston en San Francisco die airberlin deze zomer gestart is, worden eveneens aangevuld: vanaf mei 2017 zal airberlin in plaats van de huidige vier (Boston) en vijf (San Francisco) wekelijkse vluchten dagelijks naar deze twee steden vliegen. Samen met de vluchten naar Orlando neemt hierdoor het aantal wekelijkse vluchten vanaf Düsseldorf naar de VS ten opzichte van het jaar ervoor met 24 procent toe.

Het knooppunt in Berlijn wordt eveneens sterk uitgebreid en het aantal wekelijkse vluchten naarde VS met 93 procent ten opzichte van het jaar ervoor verhoogd: vanaf mei 2017 worden beide Californische bestemmingen San Francisco en Los Angeles met drie, respectievelijk vier vluchten per week weer nieuw opgenomen in het programma vanaf Berlijn. Vanuit Düsseldorf en Berlijn airport start airberlin dan met in totaal elf vluchten per week naar San Francisco en tien naar Los Angeles.

Berlijn en Miami worden reeds met ingang van deze winter het hele jaar door direct met elkaar verbonden – vier keer wekelijks in de winter en drie keer in de zomer, naast de dagelijkse verbinding vanaf Düsseldorf.

De populaire vluchten vanaf Berlijn naar New York (JFK) worden met verdere drie uitgebreid naar tien wekelijkse vluchten. Samen met de twee dagelijkse vluchten vanaf Düsseldorf biedt airberlin in de zomer van 2017 in totaal 24 verbindingen naar de Big Apple aan.

“Op onze knooppunten in Berlijn en Düsseldorf is airberlin reeds de carrier met de meeste vluchten naar de VS. Met de uitbreiding van ons luchtnet voor langeafstandsvluchten versterken wij onze marktleiderpositie en ons profiel als luchtnet-carrier met een uiterst aantrekkelijk aanbod “, voegt Stefan Pichler toe.

 

 

De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland krijgt er drie vliegtuigen van het type Airbus A330-200 bij om de uitgebreide luchtdienstregeling te realiseren. Alle vliegtuigen worden uitgerust met de premium-producten van airberlin voor langeafstandsvluchten: 19 plaatsen binnen de FullFlat Business Class en 271 plaatsen in de Economy Class – inclusief 48 XL-stoelen met ongeveer 20 procent meer beenruimte.

Hiermee vliegt airberlin in de zomer van 2017 vanuit Düsseldorf en Berlijn naar acht bestemmingen in de VS: New York (JFK), Boston, Chicago, Miami, Orlando (nieuw), Fort Myers, San Francisco en Los Angeles.

Extra vluchten van Berlin-Tegel naar de VS in het winterseizoen 2016/17

De uitbreiding van de vluchten naar de VS start reeds deze winter: het aantal vluchten van Berlin-Tegel naar Miami wordt in het winterseizoen 2016/17 verdubbeld van twee naar vier per week. Met de invoering van de vlucht op dinsdag zullen er reeds deze winter dagelijks vluchten naar New York zijn. airberlin start deze winter ook een vlucht op donderdag naar Chicago en verhoogt hiermee het aantal naar in totaal vijf vluchten per week. Tijdens de winterperiode vliegt airberlin 16 keer per week via Berlijn naar drie bestemmingen in de VS: Chicago, New York en Miami.

Meer vluchten naar de VS vanaf Düsseldorf in het winterseizoen 2016/17

airberlin begint daarenboven met vijf vluchten wekelijks, weer met de vluchten het hele jaar door vanaf Düsseldorf naar Los Angeles. In totaal vliegt airberlin 22 keer per week vanaf Düsseldorf naar vier bestemmingen in de VS: Fort Myers, Miami, New York en Los Angeles.

De knooppunten van airberlin in Berlijn en Düsseldorf kunnen vanaf veel luchthavens in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland net zo goed worden bereikt als vanuit het globale luchtnet van de luchtvaartmaatschappij. In de VS biedt de partnermaatschappij American Airlines talrijke aansluitingen naar de VS en Canada aan.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.