Ontdek Facebook Messenger als nieuw servicekanaal van Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, introduceert vandaag een nieuwe service: de Facebook Messenger Stopover Bot. Met deze nieuwe dienst kunnen (potentiële) passagiers vragen stellen en een Icelandair Stopover boeken via Facebook Messenger. Icelandair zet hiermee een volgende stap in haar klantbenadering en speelt zo in op de opkomende trend in ‘conversational commerce’.
icelandair-facebook-messenger

Stopover Bot: laagdrempelig en efficiënt

De nieuwe service van Icelandair beantwoordt aan de huidige consumentenbehoefte aan een lage drempel en korte communicatielijnen. De Stopover Bot is 24/7 bereikbaar en brengt het punt van aankoop direct naar de klant toe via Facebook Messenger. Dit maakt het voor passagiers voortaan nog gemakkelijker een trans-Atlantische vlucht te boeken. Ook vormt de dienst een efficiënt klantenservicemiddel dat niet alleen zoek- en boekfuncties bevat, maar ook veel gestelde vragen beantwoordt met snelle, inhoudelijke antwoorden die zowel tekst, foto’s als video combineren.

 

 

Streven naar persoonlijke benadering

Guðmundur Óskarsson, Icelandair’s Director of Marketing & Business Development, licht toe: “We willen het reis-ecosysteem voor consumenten constant verbeteren en zoeken daarbij het absolute begin van de boekingservaring op. Door vooruit te denken en het boeken van vluchten overal en altijd mogelijk te maken via Facebook Messenger, tonen we onze betrokkenheid bij de klant. We weten wat voor platformen onze klanten gebruiken en omarmen nieuwe manieren van communicatie en interactie met hen. Zo hopen we ons te positioneren als meer dan een luchtvaartmaatschappij; een persoonlijke en toegankelijke gesprekspartner.” De dienst is ontwikkeld met behulp van onderzoek dat de populariteit van ‘messaging apps’ en consumenteninzicht benadrukt. De eerste fase – de mogelijkheid om tickets te boeken buiten het website-boekingssysteem – is in samenwerking met Travelaer tot stand gekomen. De tweede fase van het project, het toevoegen van functies voor het vergroten van de persoonlijke gebruikerservaring, is nog in ontwikkeling. Momenteel is de service alleen in het Engels beschikbaar, maar wordt later ook in lokale talen uitgebracht.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.