Ontdek de prachtige Alpenstad Innsbruck vanaf een city raft

Stap in een kayak of neem plaats in een raft en laat je stroomafwaarts meevoeren over de Inn dwars door de stad Innsbruck. Een spectaculaire ervaring langs de klassieke gebouwen in het oude centrum van Innsbruck met op de achtergrond de hoge pieken van de Alpen.

Een city raft in Innsbruck

Een city raft in Innsbruck

Je ontdekt de stad vanuit een compleet nieuw perspectief. Over een lengte van 12 kilometer neemt de rivier je mee dwars door de stad, onder bruggen en langs monumentale panden. Onder leiding van een ervaren instructeur ga je met maximaal acht personen in de raft. Een zwemdiploma is uiteraard vereist. De trips worden dagelijks aangeboden van mei tot oktober en kost 39 euro per persoon. Ideaal voor het hele gezin, want ook kinderen zijn welkom in de raft. De Inn stroomt ter hoogte van Innsbruck niet enorm hard zodat de rafttocht in categorie 1 tot 2 zit op een schaal van 1 tot 6. Er zijn ook speciale raft toeren voor kinderen voor 35 euro per persoon.

 

 

Wit water raften

Wie het iets spannender zoekt, kan terecht in het nabije Stubaital. Hier buldert de rivier de Ruetz door het dal vol met het smeltwater van de hoog gelegen Stubaier gletsjer. Over een lengte van 7 kilometer doe je gemiddeld drie uur. Deze toer valt in de categorie 3 tot 4. Een goede fysieke conditie is noodzakelijk. Kosten? 45 euro per persoon. Dagelijks van mei tot september.

 

 

Kajak cursussen

De professionele instructeurs van Source to Sea leren je in een tweedaagse cursus de kneepjes van het kajakvaren in de bergen. Je krijgt de beschikking over een eigen kajak en maakt kennis met deze fascinerende watersport. Uiteraard is er veel aandacht voor de veiligheid en techniek. De cursussen worden aangeboden van mei tot oktober en kosten 200 euro per persoon inclusief de huur van materiaal. Er wordt gevaren op de Natterer See, de Ziller in het Zillertal en op de Sill bij Innsbruck.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.