Ontdek waarom een Stubai zomer een super zomer is

Cool in de winter en super in de zomer. Stubai zit het hele jaar door vol vakantieplezier. Van hikes op de gletsjer tot trails in Neustift en van bomenklimmen voor het uitzicht tot zwemmen in een bergmeer. Het aanbod wordt elk jaar groter, dus elke zomer valt er weer meer te beleven. Zowel op de berg als in de vallei komen er steeds nieuwe excursies, relaxactiviteiten en adrenaline kicks bij.

Een Stubai zomer is een super zomer

Een Stubai zomer is een super zomer

Met de kabelbaan kom je moeiteloos op grote hoogte, wie beneden blijft geniet van het dal vol bloemen en waterpret. Frisse lucht, zonnige dagen en zwoele avonden. Of je nu alleen of samen op reis gaat, het hele gezin meeneemt of juist je vriendengroep: jouw Stubai zomer wordt een super zomer.

Zomerse kijk op de gletsjer

De stoeltjesliften die ’s winters skiërs naar de besneeuwde toppen brengen, doen ook ’s zomers uitstekend dienst. Zo zijn de Rotadlkopf en het Gamsgarten bergstation heel eenvoudig bereikbaar voor een zomerse kijk op de gletsjerwereld. Er worden dagelijks fijne hikes naar de top georganiseerd, een volstrekt andere ervaring in dit seizoen. Voor wie de zonnige berg ietsje te warm wordt, is er de 200 meter diepe ijsgrot. Hier maak je kennis met de wondere binnenkant van de gletsjer, met haar blauwe ijs en spelonken. Nieuw dit jaar zijn de boomhutpaden op Schlick 2000. Prachtig ontworpen hutten hoog in de bomen geven een adembenemend uitzicht op Fulpmes en omgeving.

 

 

Idyllische bergoase

Tijd voor een frisse duik. Het Serles meer is niet alleen een waterreservoir, samen met de andere drie bassins vormt het op warme dagen een waar waterpark. Met hoge snelheid op de wildwaterbaan, relaxen met Kneipp hydrotherapie of gewoon lekker zwemmen – hier kan je zo de hele zomer blijven hangen. Het uitzicht op de toppen rondom het diepgroene water maakt het tot een idyllische bergoase waar iedereen moeiteloos tot rust komt. Ook leuk – en heel Sound of Music – is een picknick op de berg. Bij de Froneben Alm berglodge zijn kant en klare picknickmanden verkrijgbaar vol vers lokaal lekkers. Gitaar mee en klaar!

 

 

Niet koud, wel cool

Dat je in de zomermaanden geen ski’s onder gaat binden, betekent natuurlijk niet dat er geen adrenaline kicks te halen zijn in Stubai. Zo kun je op de Elfer de zwaartekracht tarten door te gaan paragliden of hou je het iets dichter bij de grond tijdens het besturen van een gigantische kite. En er is meer. In juli opent een spectaculaire downhill mountainbike route en race je van de berg zo de vallei in – als je durft. Omdat de fiets gewoon mee mag in de kabelbaan ben je zo (weer) boven. Ook voor kinderen zijn er spannende activiteiten, zoals de paraglider-schommel en de speeltuinen bij het Elfer bergrestaurant. Ook als het niet koud is, blijft Stubai hartstikke cool.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.