Het verborgen natuurschoon van Stubai

Imposante bergtoppen, bizarre rotsformaties en een eeuwenoude gletsjer. Wie Stubai bezoekt wordt hoe dan ook overdonderd door de natuur. Ze vallen nogal op, die reuzen van 3.000 meter, maar vergis je niet. Het Oostenrijkse Alpengebied heeft veel meer natuurlijk moois te bieden dan je in één oogopslag ziet. De watervallen, bergmeren en valleien zijn minstens zo indrukwekkend en al wandelend te ontdekken. Daarom is Stubai bezig met het samenstellen van 25 toppers in de dalen: prachtige hikes naar de mooiste plekjes waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Op een bij de omgeving passend bankje, een in de achtergrond wegvallende loungestoel of een andere artistieke attractie. In Stubai zijn de grote hoogten even geweldig als de diepe dalen.

Het natuurschoon van Stubai

Het natuurschoon van Stubai

Kijkje in de vallei

Je ziet ze misschien niet meteen, maar de verborgen beauties van de Stubai Vallei zijn vaak niet ver weg. Ook hoef je geen bergbeklimmer te zijn om ze te bereiken; een paar comfortabele schoenen en een gezonde conditie voldoen. Met namen als Kartnall, Eulenwiesen, Gschmitz en Telfer Wiesen verwijzen de routes naar de velden waar ze heen voeren. Elke plek heeft een eigen verhaal, een geweldig uitzicht en interessante bezienswaardigheden. Het informatiebord vertelt je leuke weetjes en mooie anekdotes. Niet alleen krijg je een kijkje in de geologie van de vallei, je spiekt ook terug in het verleden van de boeren die hier leefden. Nostalgische romantiek, omringd door de natuur, tijdens een wandeling in de gezonde alpenlucht.

 

ZIE OOK: Zomervakantie in de bergen: Buitenspelen in Stubai

 

Artistiek uitzicht

In totaal worden er in Stubai 25 van deze toppers in de dalen ontwikkeld, zes routes zijn al geopend. Kunstenaars hebben zich door de natuur laten inspireren en uitkijkpunten gemaakt die het uitzicht omlijsten. Hier kan heel ontspannen en in alle rust van de omgeving worden genoten. Zo staat er in Eulenwiesen een bankstel opgetrokken uit boomstammen en is er in Gschmitz een boomhut met comfortabel zitje. De komende jaren worden er op alle 25 locaties van deze artistieke ontspanningsplekken geplaatst. Welke weide je ook bezoekt, het is er net zo adembenemend als de bergtoppen die ‘m omringt. Dus: wandelschoenen aan en gaan!

 

 

Comments are closed.