Dit is waar je moet eten in Maastricht in augustus

Deze maand op de culinaire agenda: de lustrumeditie van ‘t Preuvenemint. Het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, viert haar 35ste editie. Maar gastronomisch Maastricht heeft meer culinaire smaakexplosies te bieden.

't Preuvenemint in Maastricht

‘t Preuvenemint in Maastricht

Maastricht aan Tafel

7 tot en met 21 augustus 2016

De restaurantweek Maastricht aan Tafel is al zeven jaar een begrip in de regio. Foodies en fijnproevers genieten van mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen tot Aziatische specialiteiten. 24 uiteenlopende restaurants uit Maastricht en omgeving serveren een 3-gangen menu voor het symbolische bedrag van € 25,55 p.p. Aanschuiven bij 10 Maastrichtse cafés en wijnbars voor een ‘Borrel & Bite’, kan ook voor € 5,25 p.p. Een bijdrage van 55 eurocent gaat rechtstreeks naar het goede doel Stichting Stille Armen Maastricht.

 

 

Preuvenemint op ‘t Vrijthof

25 tot en met 28 augustus 2016

Het grootste openlucht restaurant van Nederland is met zo’n 200.000 bezoekers een van de meest belangrijke trekpleisters van de stad. Bezoekers genieten vier dagen lang van culinaire hoogstandjes en de gastvrije sfeer. Tijdens dit lustrumjaar lanceert de organisatie van ’t Preuvenemint de ‘Preuvenapp’, met de ‘Preuvenegatie’ om gemakkelijk de gewenste stand te vinden op het Vrijthof. Toegang is gratis.

 

 

Gastronomische geheimen Maastricht

De hele maand augustus 2016

Andere smaakvolle activiteiten op de agenda, zijn de culinaire VVV Maastricht stadswandeling door Maastricht (enkel 13/8) of excursies op eigen gelegenheid. Zoals de ambachtelijke rondleiding georganiseerd door de 100% speltbakkerij de oude Bisschopsmolen (doorlopend di-zo). Verder is een wijnproeverij bij Thiessen in de stadswijngaard en haar prachtige kelders een absolute aanrader (13-14-20-21 aug.). Speciaal-bier liefhebbers gaan naar ambachtelijk stadsbrouwerij De Keyzer (13/8 & 20/8). Prijzen variëren van € 8,50 tot € 21,50 p.p.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.