6 zomeractiviteiten in Friesland! Kom jij ook?

Deze zomer zijn er in Friesland vele verschillende zomeractiviteiten, zoals een zandsculptuurfestival, een winkeltjesroute, en excursies.

Het zandsculpturenfestival in Sneek

Het zandsculpturenfestival in Sneek

1. Zandsculpturenfestival Sneek

Het Zandsculpturenfestival Friesland vindt ook dit jaar weer plaats in Sneek. Een interactief en gezellig uitje voor jong en oud! Het festival bestaat uit een tentoonstelling van Zandsculpturen tot wel 8 meter hoog, die gemaakt zijn door professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u.

 

 

2. Noord-Friese Winkeltjesroute

In deze route zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers, brocante- en cadeauwinkels met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Op 30 juli is alles van 10.00u tot 15.00u open.

3. Veenhoop festival

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Veenhoopfestival. En niet zomaar één, het is namelijk al de 65e keer en dat moet gevierd worden! Van 29 juli tot en met 1 augustus vindt het plaats op De Veenhoop. Met onder andere Di-Rect, Within Temptation, George Baker en de Gebroeders Ko.

 

 

4. Excursie Gouden Boaiem

Het eiland de Gouden Bodem is een uniek natuurgebied waar weidevogels een kans krijgen. Ontdek onze passie! Vaar met een zeilpraam naar het eiland de Gouden Bodem en ontdek onze passie voor natuur en melkveehouderij.

5. Terpendag

Zaterdag 30 juli is de derde Terpendag. Dit wordt voor de terp in Hegebeintum een hoogtepunt want het gereconstrueerde gezicht Terpdame Beitske komt namelijk terug. Beitske leefde in de zevende eeuw en zij is begraven in de stam van een uitgeholde eikenboom in de hoogste terp van Europa: Hegebeintum. Om 10.30 uur is een lezing.

6. SKS Skûtsjesilen

Het skûtsje dat na de laatste wedstrijd het minst aantal punten heeft behaald, is de SKS kampioen. Als er een gelijk resultaat blijft tussen twee of meer skûtsjes, dan is de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd bepalend. Van 30 juli t/m 12 augustus.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.