Friesland populaire fiets en wandelprovincie

Friesland is een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars. Dit blijkt uit het onlangs gepresenteerde Continu Vakantie Onderzoek (CVO) van het NBTC-Nipo. De Friese Wouden heeft hier de laatste jaren op ingespeeld. Er zijn aantrekkelijke nieuwe fiets- en wandelroutes bedacht, bijpassende evenementen georganiseerd en rustpunten gecreëerd waar je de historie kunt beleven en de streek kunt proeven, aldus Tineke de Groot, aanjager Toerisme en Recreatie in de Friese Wouden. Tijdens een vakantie in Friesland maakt 58% van de Nederlandse toeristen een wandeling. Friesland is ook een populaire fietsprovincie. 51% van de bezoekers aan Friesland pakt de fiets, het hoogste percentage van alle provincies. Het Nederlandse gemiddelde ligt op 29%.

friesland-fiets-en-wandelen

Grootse ontdekkingstocht langs Friese verdedigingslinie

Na de succesvolle aftrap van de Friese Waterlinie Wandel2daagse, wordt dit jaar het evenement georganiseerd op 17 en 18 mei aanstaande. Deze ontdekkingstocht langs de verdedigingslinie uit 1672 wordt dit jaar nog groter opgetuigd. Op diverse plaatsen langs de rivieren De Lende, Tjonger en in het Oosten van Friesland zijn nog sporen van deze oude verdedigingslinie zichtbaar gemaakt en worden activiteiten georganiseerd. Er is gelegenheid om boerderijen en kerkjes te bezoeken. Men kan er proeven van streekproducten en er vinden diverse optredens plaats. Wandelaars (van tochten van 42 en 25 km) ontvangen een unieke schansmedaille met certificaat.
 

 

Speciale kennismaking met Friesland

In de maand april wordt iedereen uitgenodigd om kennis te maken met Friesland. Zo viert heel Friesland de start van het toeristische seizoen. Er vinden diverse acties plaats waardoor men gratis of tegen gereduceerd tarief kennis kan maken met Friesland. Zo maken geïnteresseerden in de Friese Wouden kans op een van gratis overnachtingen in die regio. Bieden jachtverhuurders gratis vaartochten en instructielessen aan tijdens een speciale opstapdag. Ook aanbieders van bungalows, vakantiehuizen, restaurants en toeristische attracties doen mee. Meer informatie over deze kennismakingsactie is binnenkort te vinden op beleeffriesland.nl

Comments are closed.