Vakantie Nederlanders incompleet zonder kaas

Nederlandse kaas wordt tijdens de vakantie erg gemist, zo blijkt uit een onderzoek van Zoover onder ruim 1.700 respondenten. Op de vraag “welke Hollandse etenswaren mis jij het meest op vakantie”, blijkt dat 19% van de Nederlanders de Nederlandse kaas het meest missen.

Dit missen Nederlanders op vakantie

Dit missen Nederlanders op vakantie

Naast kaas zijn er meer etenswaren die de vakantie van Nederlanders compleet zou maken. Zo mist 13% de frituursnacks als kroketten en frikadellen. Een Nederlandse boterham wordt volgens 12% van de Nederlanders ook gemist op vakantie.

 

 

Haring en boerenkool

Op de tweede plek in het onderzoek staan verrassende en gevarieerde antwoorden. De meest voorkomende reacties zijn schoon kraanwater en zoute haring. Zelfs boerenkool wordt tijdens de zomerse dagen door een aantal Nederlanders gemist.

 

 

Het minst mist de Nederlandse vakantieganger de vleeswaren. Ook de zoete Hollandse mayonaise en (karne)melk mogen thuisblijven. Opvallend is dat de typisch Nederlandse pindakaas door slechts 7% van de Nederlanders wordt gemist.

#ZooverZomerwens

Mis jij ook één van deze Hollandse producten in het buitenland of is er iets anders wat jouw vakantie echt compleet maakt? Zoover en Radio Veronica gaan het voor je regelen met de #ZooverZomerwens. Laat vanaf 12:00 uur op de Facebookpagina van Zoover jouw #ZooverZomerwens achter. Niets is te gek! Luister in augustus elke zaterdag vanaf 4 uur naar Radio Veronica en wie weet gaat jouw #ZooverZomerwens in vervulling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.