Vakantieonderzoek: kaas, drop en koffie favoriet op vakantie

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar… eerst nog een broodje kaas.” Wie zich deze zomer op de snelweg richting het zuiden begeeft, moet niet verbaasd opkijken bij het horen van deze klassieker in een modern jasje. Onderzoek van PLUS onder 1.020 vakantiegangers toont aan dat maar liefst een op de drie Nederlanders (37 procent) de achterbak vollaadt met Hollandse lekkernijen voor op de vakantiebestemming.
plus-magazine-onderzoek

De overduidelijke favoriet? Echte Hollandse kaas natuurlijk! Ook drop en hagelslag zijn deze zomer terug te vinden in menig caravan of vouwwagen met Nederlands nummerbord. Overigens zijn het vooral jongeren (tot en met twintig jaar) die vrezen hun favoriete voedsel te moeten missen: 66 procent van hen neemt eten en drinken mee, tegenover 15 procent van de ouderen (66 jaar en ouder).

De zomervakantie in aantocht!

Met de start van de schoolvakanties in het vooruitzicht maken veel Nederlanders zich op voor het hoogtepunt van het jaar: de zomervakantie. En dat betekent boodschappen doen, want naast badhanddoeken, wandelschoenen en de badminton-set vinden we op de Nederlandse achterbank dus heel veel eten. Vooral bij mensen uit Noord-Nederland: 39 procent van de inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland neemt eigen eten en drinken mee. Inwoners van grote steden nemen minder vaak Hollandse voedingswaren mee, van hen pakt 28 procent etenswaren in Nederland in.

 

ZIE OOK: Probeer eens de lokale keuken in Duinkerken

 

Voordat de discussie over de juiste route losbarst, voeren veel Nederlandse stellen deze zomer een andere strijd: welke drankjes gaan er mee op reis? Bij bijna de helft (45 procent) van de Nederlanders ligt naast eten namelijk ook drank in de kofferbak, waarbij (oplos)koffie favoriet is. Vrouwen kunnen daarnaast niet zonder thee(zakjes), terwijl mannen de koelbox liever vullen met bier en frisdrank. Over het algemeen zijn vrouwen (40 procent) eerder geneigd eten en drinken mee te nemen dan mannen (33 procent).

 

 

Top 10 Hollandse producten op vakantie

Volgens het onderzoek van PLUS ziet de top 10 van producten die mee gaan op vakantie er als volgt uit:
1. Kaas
2. Drop
3. Koffie
4. Thee
5. Hagelslag
6. Brood
7. Stroopwafels
8. Water (voor onderweg)
9. Kruiden
10. Chocoladepasta

Alle wegen leiden naar… Frankrijk

Uit het PLUS onderzoek blijkt verder dat 60 procent van de Nederlanders dit jaar op (zomer)vakantie gaat. Bijna een op de vijf vakantiegangers kiest voor de aloude favoriet Frankrijk. Het overgrote deel van de Nederlanders bereikt zijn of haar vakantiebestemming met de auto (46 procent) of het vliegtuig (42 procent).

Comments are closed.