Nederlandse vrouw onzeker in zwemkleding

Bijna 60% van de Nederlandse vrouwen voelt zich onzeker in zwemkleding. Mannen hebben hier minder last van: slechts 25% van de mannen voelt zich onzeker in zijn zwembroek. Dit blijkt uit het swimwear-onderzoek van The Sting. Bovendien blijkt een relatie een positief effect op het zelfbeeld te hebben.

Dit doet men allemaal in zwemkleding

Dit doet men allemaal in zwemkleding

Bikinivrees onder vrouwen

Wanneer vrouwen zichzelf in zwemkleding beoordelen, komt de onzekerheid naar voren. De Nederlandse vrouw geeft zichzelf gemiddeld slechts een mager zesje: een 5.9. Uit het onderzoek blijkt dat ze andere vrouwen aantrekkelijker vindt. Deze krijgen gemiddeld een 6.6. Toch hoeft de Nederlandse vrouw geen bikinivrees te hebben. Uit het onderzoek blijkt dat mannen de Nederlandse vrouwen in zwemkleding wel kan waarderen: zij geven haar gemiddeld een 6.9!

 

 

Nederlandse man juist zelfverzekerd

Ook over zichzelf is de Nederlandse man wel te spreken. In tegenstelling tot de vrouwen, vindt hij zichzelf zelfs aantrekkelijker dan andere mannen. In zwembroek beoordelen mannen zichzelf met het rapportcijfer 6.6. Andere mannen moeten het doen met bijna een heel punt minder: een 5.8.

Relatie positief effect op zelfbeeld

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen, is er ook gekeken naar het effect van het hebben van een relatie op de zelfverzekerdheid. Wat blijkt? Nederlanders met een relatie voelen zich zelfverzekerder dan singles. 63% van de Nederlanders met een relatie voelt zich zelfverzekerd in zwemkleding. Bij de singles ligt dit percentage bijna 10% lager. Iets meer dan de helft (54,3%) van de vrijgezelle Nederlanders voelt zich zeker over zichzelf. Zowel single mannen als single vrouwen voelen zich onzekerder dan mannen of vrouwen met partner.

 

 

Comfortabel in zwemkleding

Zowel mannen als vrouwen zijn het er over eens: zwemkleding moet comfortabel zijn. De favoriete swimwear van mannen moet lekker zitten. Vrouwen gaan hier wederom in op het gevoel. Zij vinden het belangrijk dat zij zichzelf fijn voelen in de zwemkleding.

Niet alleen om te zwemmen

Onzekerheid houdt de Nederlanders niet tegen om op vakantie in zwemkleding rond te lopen. Dit blijkt onder andere uit de activiteiten die zij ondernemen in deze kleding. Naast zwemmen en zonnen, wordt er ook gegeten, gedronken, gefeest en geflirt in zwemkledij. Bijna 20% verruilt de badkleding zelfs niet om bezienswaardigheden te bezoeken of te shoppen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.