Ontdek de Citytrip 2.0: Genua

Genua, de hoofdstad van de Italiaanse kustregio Ligurië, ligt tegen de bergflanken en kijkt uit over de helderblauwe zee. Je vindt er steile wijkjes, een prachtig authentiek centrum en pittoreske vissersdorpjes. Ontdek de stad te voet: volg de betoverende wandelpaden langs het water, bezoek authentieke winkeltjes, en lik je vingers af bij de lokale gerechten.

Genua

Genua

Bezoek het enorme aquarium in de oude haven en verbaas je over de schitterende Palazzi dei Rolli, Unesco Werelderfgoed. Tot voor kort kon je niet rechtstreeks vliegen op deze bruisende stad, maar sinds kort vliegt KLM er elke dag naartoe vanaf Schiphol. Dus gooi je tandenborstel in je koffer en zet je zonnebril op. Twee uurtjes vliegen en je staat in het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa!

 

 

Pittoreske vissersdorpjes

Op een steenworp afstand van het centrum vind je aangrenzende en ingesloten vissersdorpjes als Boccadasse en Nervi. De drukte van de stad werp je hier meteen van je af. Met de zeewind in je haren loop je een prachtig wandelpad langs de kust, door een decor van pastelkleurige huisjes en vissersboten. De promenade van Nervi loopt langs spectaculair hoge klippen, waar de woeste golven tegenaan beuken. Terrasje, Aperol Spritz en genieten maar!

Winkels met een verhaal

Winkelen in Genua is een feestje. In 19de-eeuwse straten als Via Roma en Via XX Settembre vind je moderne boetieks, in de sfeervolle steegjes van het historische centrum zijn prachtige oude winkels gevestigd. Vele van deze parfum-, lederwaren- en delicatessenboetiekjes hebben een geschiedenis van vele decennia, sommigen zijn zelfs twee eeuwen oud. Je waant je terug in de tijd in deze winkeltjes waar de tijd heeft stil gestaan.

 

 

Foodie heaven

De bewoners van Genua weten wat lekker eten is, het ligt immers in Italië. Het bekendst zijn focaccia en pesto, gemaakt van olijfolie, basilicum, kaas en knoflook uit de heuvels rond de stad. In de overdekte Mercato del Carmine in downtown Genua raak je niet uitgekeken. Het sappige fruit, verse groente, net gevangen vis, vleeswaren en kazen laten je watertanden. Wat je er koopt kun je ter plekke laten bereiden en opeten!

Aquarium en Porto Antico

Het Acquario di Genova, ontworpen door de beroemde architect Renzo Piano, is het grootste aquarium van Europa. Begeef je midden in de onderwaterwereld met meer dan 15.000 zeedieren. Je vindt het midden in de Porto Antico, hét uitgaansgebied van Genua. Wie durft neemt een kijkje bij de haaien en ziet kwallen van over de hele wereld dansen. Zwaai naar de dolfijnen en ga op zoek naar Nemo. Ter ere van het 25-jaar bestaan heeft het aquarium groots uitgepakt en het aquarium flink vernieuwd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.