Vier tips om ‘cool’ te (ver)blijven in Oman deze zomer

Het is hartje zomer en de temperaturen liegen er niet om. Ondanks het warme weer zijn er genoeg manieren om ‘cool’ te blijven en reizen door Oman. Enkele tips:

Strand Salalah in Oman

Strand Salalah in Oman

1. Zoek de verkoeling op in de bergen

Oman heeft vele spectaculaire bergen, ‘de groene bergen’ Jebal Akhdar en ‘berg van de zon’ Jebal Shams zijn de populairste. In Jebal Akhdar is het gemiddeld 15 graden koeler vergeleken met Muscat. Juist in de zomermaanden is een bezoek meer dan aan te raden vanwege de rijke oogst die dan plaatsvindt. Inclusief het proeven van verse (granaat)appels, perziken, druiven, vijgen, peren, walnoten, amandelen en nog veel meer.

In het ‘Noorwegen’ van Arabië, het schiereiland Musandam is Jebal Hareem stukken verkoelender vergeleken met de plaatsen aan de voet van de berg. Bergwandelingen zijn prima te doen, vooral in combinatie met een tocht door de fjorden per kajak of traditionele boot, een dhow.

 

 

2. Ga het water in en op

Een verkoelende duik nemen in de zee is de perfecte manier om de warmte te ontvluchten. De 3.165 kilometer lange kustlijn van Oman telt ontelbare stranden, waar zelfs kamelen op hun gemak rondwandelen. Het eiland Masirah in het zuidoosten van Oman is een oase van rust. Het kalme briesje van de Indische Oceaan zorgt ervoor dat het een geliefde bestemming is onder watersporters.

 

 

3. Kijk je ogen uit in de spectaculaire oases

De wadi’s in Oman (rivierdalen in droge gebieden) behoren tot de populairste attracties van het sultanaat en zijn vooral te vinden in het Al Hajargebergte en bij de stad Nizwa. Lokale Omani’s nemen zelf ook graag een duik in het kristalheldere water in de zomermaanden en picknicken er met familie en vrienden.

Wadi Bani Khalid is één van de bekendste wadi’s en ligt dichtbij Sur. Deze wadi biedt verkoeling in het kristalheldere water. En erbuiten met zijn groene weelderige oase met palmbomen, bloeiende struiken, unieke rotsen en mooie watervallen.

4. Reis naar het zuiden

Voor een strandvakantie mét zon, een aangename temperatuur en snufje cultuur is de provincie Dhofar, in het zuiden van Oman, ideaal. Tijdens de jaarlijkse moesson, van juli tot september, verandert de regio in een tropische oase.

Vanuit de hotelresorts aan zee kunnen prachtige dagexcursies gemaakt worden naar tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Mirbat is een charmante stad aan zee met een machtig fort, of naar het graf van profeet Job, gelegen op een fantastische locatie in de bergen met uitzicht op de zee en kustvlakte. Er zijn ook archeologische sites zoals die rond het dorp Khor Rori. Een tocht maken langs de tweeduizend jaar oude Wierookroute, erkend als werelderfgoed en aansluitend het ‘Frankinsence museum’ bezoeken is een must voor iedere bezoeker.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.