Autobezitter geen benul van kosten autorijden

De Nederlandse autobezitter onderschat de kosten voor zijn auto fors. Bijna de helft van de autobezitters denkt minder dan 200 euro per maand te spenderen aan zijn auto terwijl de gemiddelde maandkosten zeker 500 euro hoger liggen. De autobezitter steekt zijn kop in het zand om zijn auto te kunnen behouden. Dat blijkt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur autoverzekeringen uitgevoerd door Team Vier.

Autobezitters steken hun kop in het zand

Autobezitters steken hun kop in het zand

Volgens deze berekening van de Consumentenbond kost een kleine stadsauto al gemiddeld 445 euro per maand. Voor een middenklasse auto betaal je maandelijks ruim 1000 euro. Toch denkt liefst de helft van de autobezitters dat zij minder dan 200 euro per maand uitgeven aan hun auto.

 

 

‘Dat de helft van de Nederlandse autobezitters geen benul heeft van de werkelijke kosten van hun auto, sterker, nog niet eens in de buurt komt daarvan, zegt heel veel over hun grenzeloze autoliefde’, aldus Erwin Wijman, autopsycholoog. ‘Nederlanders zijn gek op hun auto en zijn dus blind voor de werkelijke kosten. De autorijder verkoopt zijn of haar auto kennelijk aan zichzelf door de hoge prijs van autorijden structureel en fors te onderschatten. Naast de standaard kosten als wegenbelasting, brandstof, verzekeringspremie en natuurlijk de grote posten als onderhoud, afschrijving en rente komen er ook nog kosten bij die zelfs de Consumentenbond niet meeneemt in zijn berekening, zoals voor parkeren en boetes. En die kunnen ook flink oplopen.’

 

 

Mannelijke autobezitters schatten de kosten van hun auto per maand realistischer in dan vrouwen. 60% van de vrouwen denkt minder dan 200 euro kwijt te zijn tegenover 38% van de mannen.

Ron Adams, brand manager bij Allsecur:

Mooi om te zien dat de Nederlandse autorijder zo gek is op zijn auto. Autorijden is en blijft een verlengstuk van onze vrijheid. Dat autorijden duur is vergeten we dan graag. Maar je kunt zelf veel doen om de kosten omlaag te brengen. Het begint al bij je verzekering, de premie daarvan is te drukken door regelmatig te vergelijken, een vrijwillig eigen risico te nemen of te kiezen voor schadesturing. Een minder dure dekking helpt ook. Als enige autoverzekeraar geeft Allsecur een Premie Alert om autobezitters te wijzen op een mogelijke besparing.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.