Gevoel van vrijheid Nr. 1 reden voor het huren van een auto tijdens de vakantie

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een groot onderzoek gedaan naar het autohuur gedrag van haar bezoekers. Hieruit blijkt dat voor 68% van de ondervraagden vrijheid de belangrijkste motivator is om een auto te huren. Dit hoge percentage ondersteunt de huidige reistrend om van de gebaande paden af te gaan en bestemmingen op eigen houtje te ontdekken.
huurauto-onderzoek-uitslag

De nauwkeurigheid van de huidige GPS-technologie maakt dat reizigers nieuwsgieriger worden en meer risico’s durven te nemen, hierdoor ervaren ze het ultieme vrijheidsgevoel. Van de overige ondervraagden ziet slechts 28% het huren van een auto puur als een vervoermiddel en een kleine 3% hangt er status aan op.

Groei populariteit autohuur

Verwacht wordt dat het huren van een auto tijdens de vakantie de komende jaren alleen maar zal toe nemen in populariteit. Dit concludeert Verkeersburaus.info uit het feit dat meer dan de helft van de respondenten in de afgelopen drie jaar twee maal of vaker een auto heeft gehuurd. 60% van de respondenten is van plan dit binnen een jaar weer te doen. Opvallend om te zien is dat 74% ook al weet waar hij dit zal doen. De populairste autohuurbestemmingen zijn Nederland, Spanje en Amerika, gevolgd door Portugal, Italië en Griekenland. 83% van de ondervraagden is zich er van bewust dat het veel voordeliger en veiliger is om (ver) van te voren een auto te huren.

 

 

Doorslaggevende boekingsfactoren

Vrijheid is de belangrijkste reden om een auto te huren, maar wat is de doorslaggevende factor om bij een bepaald autoverhuurbedrijf te boeken? Ook dit onderzocht Verkeersbureaus.info. Voor 35% van de respondenten zijn de prijs en transparante voorwaarden van de huurauto de belangrijkste factor, gevolgd door service (33%). Opvallend is dat service bijna net zo belangrijk is als de prijs van een huurauto. Autohuurders zijn bereid iets meer te betalen wanneer daar een goede service tegenover staat.

 

 

Hertz, Europcar, Sixt en Alamo.nl scoren het hoogst in naamsbekendheid. Relatieve nieuwkomer Lejebil kent nu nog een kleinere naamsbekendheid maar ruim 30% wil aanbiedingen van al deze aanbieders ontvangen. Toch zijn de naamsbekendheid en de type auto’s die verhuurd worden niet de belangrijkste factoren; huurders zien vaak geen onderscheid tussen brokers en autoverhuurders (37%). Hieruit concludeert Verkeersbureaus.info dat de naam niet belangrijk is voor het maken van een keuze. Bij het kiezen van een autotype zijn de grootte en het aantal zitplaatsen de belangrijkste criteria, 28% geeft aan hier eerst naar te kijken, gevolgd door bagageruimte en het aantal inbegrepen kilometers. Het uiterlijk van de huurauto blijkt het minst belangrijk te zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.