De Olympische fakkel keert terug naar Rio de Janeiro

De Olympische Spelen staan nu echt voor de deur: op 5 augustus gaan de Spelen van start in het Zuid-Amerikaanse Rio de Janeiro. Traditiegetrouw is de Olympische fakkel onderweg vanuit het Griekse Olympia, waar op 21 april het vuur ceremonieel werd ontstoken.

Het zuiden van Brazilië

Het zuiden van Brazilië

Op 3 mei startte de fakkel zijn tocht door Brazilië en op 5 augustus wordt met de fakkel het Olympisch vuur aangestoken. De fakkel heeft dan een route afgelegd door het gehele land. Zo ook door het zuiden van Brazilië.

Voordat de Olympische fakkel door het zuiden van Brazilië reist, maakte hij – vanuit de Braziliaanse hoofdstad Brasília – een geweldige route door het land: langs de kust naar het noorden, en via het binnenland naar het meest zuidelijke puntje. Rio de Janeiro is in zicht!

 

 

De mooiste bestemming van Brazilië

In het zuiden vind je de deelstaten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul. De Olympische fakkel doet hier 15 steden aan, waaronder één van de meest populaire bestemmingen van het land, gelegen in de deelstaat Paraná: Iguaçu Falls in de stad Foz do Iguaçu. Iguaçu Falls bestaat uit 275 watervallen, met een hoogte tot wel 80 meter. De watervallen zijn gelegen in het Iguaçu National Park, op de grens tussen Brazilië en Argentinië.

 

 

Tot slot: de meest zuidelijke deelstaten

In totaal bezoekt de Olympische fakkel de 26 deelstaten van Brazilië. Santa Catarina en Rio Grande do Sul – gelegen in het zuiden van Brazilië – behoren tot de twee laatsten. Zo bezocht de fakkel deze maand ook de hoofdstad van Santa Catarina: Florianópolis. De gemeente – die zich op het eiland Santa Catarina bevindt – staat bekend om haar paradijselijk mooie stranden, landschappen en een zeer vriendelijke sfeer. De fakkel vervolgde zijn route door de deelstaat Santa Catarina en bezoekt uiteindelijk de meest zuidelijke deelstaat van Brazilië: Rio Grande do Sul.

Rio Grande do Sul grenst aan Uruguay en de fakkel bezoekt ook hier verschillende plekken. Zo passeert het onder meer de ruïnes van São Miguel Arcanjo in São Miguel das Missões, brengt het een bezoek aan ’s werelds langste strand Cassino en wordt het verwelkomd door traditionele gaucho muziek.

Tot slot bezoekt de fakkel hier de hoofdstad van Rio Grande do Sul – Porto Alegre – waarna de Olympische fakkel begint aan zijn terugreis naar Rio de Janeiro. Precies op tijd voor de openingsceremonie op 5 augustus.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.