Frans Post en Hercules Segers in het Rijksmuseum

Dit najaar presenteert het Rijksmuseum twee monografische tentoonstellingen in de Philipsvleugel. In samenwerking met Naturalis Biodiversity Center in Leiden presenteert het Rijksmuseum de tentoonstelling Frans Post. Dieren in Brazilië.

Landschap in Brazilie, Frans Post, 1652. Collectie Rijksmuseum

Landschap in Brazilie, Frans Post, 1652. Collectie Rijksmuseum

Frans Post. Dieren in Brazilië

De kunstenaar Frans Post reisde in 1636 naar Nederlands-Brazilië in het gevolg van gouverneur Johan Maurits van Nassau. Gedurende zeven jaar liet hij zich inspireren door de Braziliaanse flora en fauna. Te zien zijn Braziliaanse landschappen, voorstudies én tientallen opgezette dieren uit Naturalis.

 

 

Hercules Segers

Het Rijksmuseum toont voor het eerst een compleet overzicht van één van de meest mysterieuze en experimentele kunstenaars uit de Gouden Eeuw: Hercules Segers. Zijn wonderbaarlijke berglandschappen en eindeloze vergezichten getuigen van een grenzeloze fantasie. Als prentmaker was Segers een ware pionier. Voor zijn kleurige etsen ontwikkelde hij geheel eigen technieken. In totaal zijn 18 schilderijen en 110 afdrukken van 54 prenten te zien in het Rijksmuseum.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.