Dit is waarom Noord-Brabant 1 miljoen van de EU krijgt

Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en de vijf grote Brabantse steden ontvangen 1 miljoen subsidie uit het CEF-fonds van de Europese Unie om met innovatieve technologie het wegverkeer veiliger en efficiënter te maken.

Smart mobility in Noord-Brabant

Smart mobility in Noord-Brabant

Als onderdeel van een groot Europees project worden in Brabant op de A16, A58 en A67 de komende drie jaar nieuwe C-ITS technieken getest en uitgerold, met nadrukkelijke aandacht voor het vrachtverkeer.

 

 

Noord-Brabant loopt voorop in de ontwikkeling van smart mobility-oplossingen om het vervoer van personen en goederen te verbeteren met de toepassing van nieuwe technieken. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Deze Europese subsidie is een erkenning van onze koploperspositie als het gaat om het testen van nieuwe technieken met C-ITS in de praktijk. Met dit project kunnen we deze kennis ook verder uitrollen met andere internationale landen. Belangrijk is dat we goede afspraken maken met internationale partners. Verkeer houdt uiteraard niet aan de grens op en voor gebruikers moeten de systemen vooral makkelijk en betrouwbaar zijn. Het is dan ook van wezenlijk belang dat dit soort systemen in alle landen op dezelfde manier werken.”

 

 

Internationale standaard

Met het project Intercor worden de komende drie jaar nieuwe technieken in de praktijk getest op de A16, A58 en de A67. In dit Europese project wordt samengewerkt met België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om onder andere actuele, real-time informatie over wegwerkzaamheden, gevaarlijke situaties en capaciteit van truck-parkeerplaatsen langs de snelwegen aan weggebruikers te bieden. Een belangrijke doelstelling van het project is ook om te testen hoe deze systemen ook grensoverschrijdend met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Daarvoor zijn internationale procedures en standaarden nodig.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.