Cruisen voor newbies: tips voor de eerste keer op cruisevakantie

Ga je deze zomervakantie voor het eerst cruisen of overweeg je het? Waar moet je aan denken en wat neem je mee? Daarom: tips van de cruisepro’s van Costa voor iedereen die de vuurdoop krijgt als het om cruisen gaat.

Genieten op een cruiseschip

Genieten op een cruiseschip

Kies een cruise die bij je past

De keuze in cruiseland is groot. Kijk daarom goed wat voor schip, rederij of type cruisereis bij je past. Een groot schip met veel faciliteiten of en kleiner, intiemer schip? Een formele ambiance of meer een clubgevoel? Een schip gericht op families of juist niet? Roep de hulp in van een cruisespecialist als je er niet uitkomt.

 

 

Begin met een korte cruise

Als je niet volledig overtuigd bent dat cruisen iets voor je is maar je het wel wilt proberen, dan is een mini-cruise een goede optie. De drie- tot vijfdaagse minicruises zijn ideaal: een mix van city, wellness en relax in het westelijke Middellandse Zeegebied. Vertrek vanuit het Italiaanse Savona en aanmeren bij Barcelona en Marseille. Bij meer dagen zet je ook voet aan wal op Ibiza en Mallorca.

Ga voor een relaxte hut

Wie denkt dat alle hutten op een schip hetzelfde zijn, heeft het mis. Kijk, afhankelijk van je budget, naar een hut die hoort bij de cruisebeleving. Een binnenhut is weliswaar goedkoper, maar biedt geen zeezicht. Een buitenhut heeft een patrijspoort, een raam en soms een balkon en dus horizon. Kiezen voor een luxe suite kan ook. De meerprijs die je betaalt voor meer ruimte en zicht, is het vaak meer dan waard.

 

 

All Inclusive en deals waarmee je bespaart

Bij sommige rederijen geldt dat het verblijf op basis van volpension is en activiteiten van de sport- en wellnessfaciliteiten tot aan het entertainment zijn inbegrepen. Voor de bijkomende kosten zijn vaak aantrekkelijke pakketten beschikbaar, denk aan social media- of drankpakketten. Ook hutprijzen variëren naarmate meer inbegrepen is en in het algemeen geldt: hoe eerder je boekt, hoe meer je bespaart.

Pak de trap en sport

Bij cruisen hoort lekker eten en drinken; van versbereide viergangenmenu’s, dessertbuffets, huisgemaakte pizza’s tot gastronomische diners op sterrenniveau. Laat de lift staan en neem standaard de trap om al dat lekkers te compenseren. Nog beter is om af en toe een sportrondje te doen. Terwijl je vaart fitnessen, voetballen, tennissen, yoga of pilates beoefenen, het kan allemaal.

 

 

Safety en gezondheid first

Veiligheid is een belangrijk item. Zo moet je, voordat je vertrekt uit de thuishaven, verplicht de Safety Drill bijwonen. In zwemvest gehuld, krijg je veiligheidsinstructies en wordt verteld waar de reddingsboten zich bevinden en wat te doen in het geval van nood. Zorg er verder voor dat je zelf gezond en veilig reist. Deining voel je nauwelijks op een groot cruiseschip, maar krijg je toch last van reisziekte dan helpt: frisse lucht (naar buiten!), voldoende water drinken, focussen op de horizon, groene appels eten en als dat niet genoeg is, een medicijn als Dramamine.

Zie meer op de bestemmingen die je aandoet

Aan boord valt van alles te beleven, maar in de steden waar je aanmeert ook. Costa Cruises biedt op alle bestemmingen excursies met professionele, lokale gidsen. Op eigen houtje iets ondernemen, kan natuurlijk ook. Zorg dan dat je een plan hebt en weet hoeveel tijd je hebt en zorg dat je het noodnummer van de maatschappij bij je hebt voor als je het schip mist.

Relax!

Eenmaal aan boord heb je alle tijd van de wereld, het moment voor een bezoek aan de spa. Probeer bijvoorbeeld het exclusieve Samsara Spa wellnessconcept met stoombaden, saunacabines, thalassobaden, luxe gezichtsbehandelingen en massages. Ook een kappersbezoek, een nageltreatment en zelfs een tandenbleeksessie behoren tot de mogelijkheden.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.