Flower Campings: Franse vakanties zoals vroeger

Gezellig kletsen met de buren, een wijntje met de eigenaar, en een hele ris vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen. Nederlanders houden van kamperen; bij Flower Campings boekt maar liefst 70% een staanplaats voor de tent of caravan. Zo’n plekje brengt je moeiteloos terug naar die heerlijke zomervakanties van vroeger, zij het in een modern jasje.
flower-campings-frankrijk-kinderen

Mooi weer, lekker eten en genieten van het Franse buitenleven! De mobiele telefoon? Die was er toen nog niet en die heb je nu niet nodig. Een derde van de Nederlandse kampeerders bij Flower Campings reist af dit jaar naar Zuid-Frankrijk, nog eens een op de tien gaat naar Bretagne of de Franse binnenlanden in het oosten. Waar je ook voor kiest, door het kleinschalige en persoonlijke karakter staan alle Flower Campings garant voor dat échte eindeloze zomervakantiegevoel. Met kampvuur, kanotocht en wijnproeverij en zonder stress, zorgen en gedoe.

Eindeloos vakantie: travel like a local

Alsof je bij goede vrienden op bezoek gaat, zo voelt het op een Flower Camping. Maar dan wel bij vrienden met een prachtige stek in Frankrijk met zo’n 250 plekken voor tenten, caravans of glamping accommodaties. De eigenaars kennen de omgeving op hun duimpje en delen hun lievelingsplekjes maar wat graag. En omdat 76% van de gasten van Flower Campings Fransen zijn, is het een heerlijk lokale ervaring. Dol op wijn? Dan is Camping Des Pins een aanrader, deze camping in de Bordeaux organiseert zelfs een wijntocht met proeverijen bij de beste wijnhuizen. Franse gastronomie vind je bij Le Domaine de la Faurie gewoon op de camping, in het restaurant kookt de chef heerlijke gerechten uit de Pyreneeën. En dan is er natuurlijk de prachtige natuur, de ongedwongen sfeer en het heerlijke thuisgevoel. Leuk weetje: meer dan 60% van de Nederlandse Flower kampeerders laat het strand links liggen en kiest liever voor natuur, binnenland en de charme van het platteland.

 

 

Een plek onder de zon

Ook wie gewoon graag zijn eigen taal spreekt zit goed bij Flower Campings, want na de Fransen zelf boeken Nederlanders hier de meeste vakanties. Dit jaar zijn campings Ile d’Offard in Saumur, Le Peyrelade in Aveyron, Le Château in Drôme, Renéville in Normandië en Le Mas de Mourgues in de Camargues populair onder Nederlanders. Die zijn overigens goed herkenbaar: als je een tent met lampionnetjes, lichtjes, slingers en tafelkleedjes ziet is het hoogstwaarschijnlijk iemand uit eigen land. Wij houden er nou eenmaal van om op vakantie een soort tweede huis te creëren – lekker om bij rond te hangen voor een goed gesprek, drankje of potje voetbal met de buren. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de markt, een avondje struinen op de braderie of een etentje in het dorp. Vakantieplezier gegarandeerd!

 

 

Kidsproof vakantievieren met Mister Flower

Flower Campings zijn een waar speelparadijs voor kinderen. De klant koning? Hier zijn de kids koning! Hutten bouwen, spannende wandelingen op zoek naar wilde dieren, zwemmen in de rivier – met de Mister Flower Club is vervelen uitgesloten. Voor de oudere kinderen worden er sporttoernooien en discoavonden georganiseerd en ook met het hele gezin is er van alles te beleven. Op Le Peyrelade maak je de mooiste kanotochten, zo vanaf de camping en er zijn verschillende campings waar je ’s avonds met z’n allen om het kampvuur kunt zitten. Alle Flower Campings zijn ruim opgezet, zodat je nooit op iemands lip zit, maar ook de omgeving verkennen is een must. Simpelweg omdat het zo leuk is de lokale bevolking te ontmoeten, de dorpsfeesten mee te vieren en verse streekproducten te proeven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.