TomTom onderzoekt vertragingen op die andere Zwarte Zaterdag

Met Zwarte Zaterdag voor de deur, heeft TomTom (TOM2) onderzocht wat de belangrijkste knelpunten zijn op de autoroutes naar het oosten. Hieruit blijkt dat vooral vakantieverkeer dat langs München richting Noordoost-Italië, Noord-Kroatië of via Wenen naar Hongarije rijdt, op ernstige vertragingen moet rekenen.

TomTom berekent de verwachte vertraging

TomTom berekent de verwachte vertraging

Er is traditioneel veel informatie beschikbaar over drukte op de routes richting Frankrijk, maar met het steeds populairder worden van bestemmingen zoals Slovenië, Kroatië en Hongarije, ondervindt het verkeer daarheen steeds grotere vertragingen, blijkt uit de historische data van de navigatiespecialist.

 

 

TomTom vergeleek de reistijden op verschillende routes richting het oosten op zaterdagen in juli en augustus met dagen buiten de vakantieperiode. Uit de data blijkt dat vooral de grensovergangen in Oostenrijk voor problemen zorgen: de langste vertragingen ondervinden vakantiegangers die de grens oversteken van Oostenrijk naar Italië, Slovenië en Kroatië of Hongarije.

 

 

Om vakantiegangers te helpen, heeft TomTom voor deze richtingen adviezen opgesteld over de routes die op de zaterdagen in juli en augustus beter vermeden kunnen worden. Als vakantiegangers besluiten toch op een Zwarte Zaterdag reizen, berekende TomTom ook op welke tijden zij het best kunnen vertrekken om de ernstigste drukte te vermijden. Afhankelijk van de exacte bestemming, zijn dit vrijdagavond of zaterdag na de ochtend.

De top 3 autoroutes met de meeste vertraging

TomTom berekent de verwachte vertraging

TomTom berekent de verwachte vertraging

Gebruik een navigatiesysteem

TomTom ontvangt data over de daadwerkelijk gereden snelheid van miljoenen autorijders met een TomTom navigatiesysteem. Dankzij deze data kunnen reistijden op de te navigeren routes tot op de minuut nauwkeurig worden berekend.

Historische data zijn echter niet zaligmakend. Omdat zich altijd onvoorziene gebeurtenissen kunnen voordoen, raadt TomTom aan om ook op vakantie een navigatiesysteem met live verkeersinformatie te gebruiken. Deze informeert vakantiegangers niet alleen over files, ongelukken, filters en weersomstandigheden op de route, maar biedt ook alternatieve routes wanneer deze tijdswinst opleveren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.