Ireen Wüst fietst met 207 sportievelingen voor 303 stormvaste huizen in Bangladesh

2.646 meter hoog is hij: de Col de Galibier. En alle 207 deelnemers van Fiets of Loop voor een Huis trotseerden hem op 16 juli. Met veel trots en soms een enkele traan brachten ze een DUPLO steentje naar boven en bouwden samen een huis. Daarmee symboliseerden ze de bouw van een huis voor een gezin in Bangladesh, die ze met deze sportieve prestatie verwezenlijkten.

Ireen Wüst tijdens de beklimming

Ireen Wüst tijdens de beklimming

De deelnemers kregen bij de beklimming steun van Ireen Wüst, die samen met haar sponsor Syntess Software de Franse Galibier beklom. Door deze actie van de Wereldfoundation is een bedrag van € 302.642 opgehaald, waarmee 303 stormvaste huizen gebouwd kunnen worden.
Alle sportievelingen moesten minstens 1000 euro sponsorgeld meebrengen. Voor iedere 1000 euro sponsorgeld wordt via een microhypotheek één woning voor een gezin in Bangladesh gerealiseerd. Het was alweer de vierde editie van het jaarlijks terugkerend evenement Fiets voor een Huis, in totaal heeft het evenement nu 1500 huizen opgebracht. Voor het evenement zijn wel meer dan 50 vrijwilligers actief, om Fiets voor een Huis tot een succes te maken. Volgend jaar zal op 9 september 2017 de jubileumeditie plaatsvinden.

 

 

Nederlands’ beste wielrenner Bauke Mollema was vorig jaar als ambassadeur aanwezig bij Fiets voor een Huis. Vanwege de Tour de France kon hij er tijdens deze editie niet bij zijn. In zijn plaats had Fiets voor een Huis dit jaar een andere bijzondere gast: meervoudig Olymipisch, Wereld en Europees kampioene Ireen Wüst. Wüst na afloop van de rit: “Wat een prestatie, die al deze deelnemers vandaag leverden. Complimenten voor hen en voor de organisatie!”

 

 

Fiets of Loop voor een Huis is een initiatief van de Wereldfoundation, zij realiseert de huizen in Bangladesh samen met Woord en Daad. Initiatiefnemer Gerald Holtvlüwer: “Ik vind het fantastisch dat zovelen zich belangeloos inzetten om ervoor te zorgen dat het evenement elk jaar weer een enorm succes wordt. Zo zorgen we met elkaar voor een thuis voor gezinnen in Bangladesh. Op 9 september 2017 zal de jubileumeditie van Fiets of Loop voor een Huis plaatsvinden in Frankrijk. We kijken er weer naar uit!”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.