350 Huizen in Bangladesh

Zaterdag 7 september is op het wielerdak van Europa € 350.000,- opgehaald voor huizen in Bangladesh. Op de top van de Galibier in Frankrijk werd door de fietsers en lopers van Fiets voor een Huis en Loop voor een Huis letterlijk een steentje bijgedragen aan betere leefomstandigheden in een van de armste landen ter wereld. Het door de deelnemers gebouwde huis van Duplo© symboliseert de 350 huizen die door middel van deze sportieve bijdrage kunnen worden gerealiseerd.
bangladesh

Betere doping bestaat niet

In het jaar dat in de wielersport het dopinggebruik veelvuldig over de tong rolde, werd door de Wereldfoundation een nieuwe vorm van doping uitgevonden voor ontwikkelingswerk en voor fondsenwerving: Fiets/Loop voor een Huis. Het bij elkaar fietsen (en lopen) van € 1.000,- betekent onderdak voor een heel gezin in Bangladesh. “Een betere motivatie bestaat niet”, aldus deelnemer en NOS sportverslaggever Herbert Dijkstra. “En het staat niet eens op de dopinglijst!”.

Oprichter van de Wereldfoundation Gerald Holtvlüwer laat weten enorm dankbaar te zijn: “In de aanloop naar dit evenement kregen we van verscheidene deelnemers te horen dat ze als een berg opzagen tegen de klim. Vandaag hebben de deelnemers echter bewezen dat wij met zijn allen bergen kunnen verzetten. Ik ben er trots op, dat wij met elkaar een nieuw geluid in Nederland kunnen laten horen en kunnen laten zien dat een grote groep mensen zich wil inzetten voor ontwikkelingswerk!”

Eigen haard is goud waard

Een huis in Bangladesh is veel meer dan goed onderdak. Het geeft ook veiligheid, privacy, hygiëne, gezondheid en stabiliteit. Geen ellende, geen uitzichtloosheid, maar hoop en perspectief. Voor de mensen die in aanmerking komen voor een microhypotheek, maar vooral ook voor hun kinderen. Holtvlüwer: “Door de bijna 2.000 huizen die inmiddels door de Wereldfoundation zijn gerealiseerd, weet ik wat voor impact een (t)huis heeft in een land waar meer dan 90% van de mensen onder de armoedegrens leeft. Al vaak heb ik me verwonderd over het enorme doorzettingsvermogen van de Bengalen, zowel fysiek als mentaal. En vandaag heb ik me verwonderd over de doorzettingskracht van de deelnemers.” “In de komende maanden wordt hun bijdrage omgezet in bouwstenen en na de realisatie van een huis, krijgt elke deelnemer van het huis dat hij/zij gerealiseerd heeft de Google Earth coördinaten en een foto toegestuurd. Op deze wijze krijgt men bewijs dat iedere euro daadwerkelijk is omgezet in een huis.”

Over Fiets/Loop voor een Huis

De sponsorevenementen Fiets/Loop voor een Huis zijn een initiatief van de Wereldfoundation. Aan de eerste editie van Fiets/Loop voor een Huis deden 168 fietsers, 23 wandelaars en 4 hardlopers mee.

Comments are closed.