Een zomer bomvol festivals in Thüringen

Ieder jaar in de zomermaanden heeft de regio Thüringen in midden Duitsland een divers aanbod aan festivals, concerten en culturele evenementen. In de drie grootste steden, Jena, Weimar en Erfurt, is van juli tot en met september een uitgebreide programmering waarbij er voor iedere doelgroep wel iets te doen is. Elke stad geeft een lokaal karakter aan de diverse evenementen.

De Jena Kulturarena

De Jena Kulturarena

Jena: kwaliteit boven kwantiteit

In de tweede grootste stad van Thüringen vindt weer het jaarlijkse Cultuur Arena festival plaats. Gedurende zes weken, nog tot en met 21 augustus, vindt in de openlucht een zeer gevarieerd programma plaats van theaterstukken, films en concerten. Het richt zich op alle leeftijden en het motto is kwaliteit boven kwantiteit. Er vinden optredens plaats van nationale en internationale sterren met zowel nieuwkomers als gevestigde namen. Artiesten die dit jaar te horen zijn, zijn o.a. The Stanley Clarke Band, Jesper Munk en Louane Emera. Het festival trekt jaarlijks 70.000 bezoekers. Een passe-partout ticket voor het gehele festival kost €245 en is overdraagbaar naar andere personen.

 

 

Weimar: entertainment en educatie

In de zomermaanden verandert de stad Jena in een spectaculair openlucht podium voor diverse evenementen. Hier gaat het om feestvieren, dansen, luisteren en genieten. Een van de highlights is de openlucht concertnacht onder leiding van de Weimar kapel in het Weimarhallenpark. Van half tot eind juli komen meer dan 200 jonge muzikanten uit de hele wereld naar de cultuurstad. Zij volgen dan de 57e editie van de Weimar masterclass aan het Frans Liszt conservatorium. Dit komt tot uiting in optredens waarbij altijd publiek welkom is.
Voor de vijfde keer brengt het Genius Loci Weimar festival gebouwen in de stad tot leven met lichtprojecties. De winnende projecties komen voort uit een internationale competitie die tot doel heeft om de geest van locaties te visualiseren met video mapping.
De geboortedag van Goethe, 28 augustus, is de aftrap van een vier dagen lang festival voor en door wijnkenners. Locatie is zijn voormalige woonhuis. Een ander hoogtepunt en tevens de afsluiting van de festiviteiten is het kunstfestival van 19 augustus tot en met 4 september. Dit is inmiddels een van de bekendste kunstfestivals in Duitsland en biedt een mix van muziek, dans, kunst en theater.

 

 

Erfurt: opera in de open lucht

Van 11 tot 28 augustus vormen de trappen tussen de St. Marien kathedraal en de St. Severi kerk het podium voor het bekendste evenement van de Thüringen festivalzomer. Drie weken lang wordt op de historische trappen een unieke operavoorstelling gegeven geheel in harmonie met het 700 jaren oude kerkencomplex. Dit jaar wordt Puccini’s Tosca opgevoerd. Het verhaal draait om de tragische liefdesrelatie tussen zangeres Floria Tosca en de schilder Mario Cavaradossi. Een verhaal met veel drama, liefde, verraad, moord en zelfmoord. Uitgevoerd door een top cast is de opera te aanschouwen in de open lucht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.