Een op de vijf Nederlanders ervaart vakantiestress bij ontbreken WiFi

Gaan we op vakantie, dan liggen wij niet alleen met ons allen aan het strand, maar hangen ook onze smartphones en tablets massaal aan het internetsignaal. Maar liefst zeven op de tien Nederlanders vinden een goed WiFi-signaal belangrijk op hun vakantiebestemming. En een op de vijf zegt zelfs stress te ondervinden als er geen WiFi beschikbaar is. Want hoe boeken we excursies, plannen we tripjes, zoeken we restaurants en andere adressen, of vinden we überhaupt de weg met routeplanners en kaarten zonder WiFi?

Met WiFi op vakantie

Met WiFi op vakantie

Met een goede verbinding halen we meer uit onze vakanties, aldus zeven op de tien Nederlanders. Dit alles blijkt uit onderzoek dat WiFi-expert AVM heeft uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders*. Als we op vakantie zijn, maken we vaak gebruik van openbare WiFi-netwerken die niet altijd uitblinken in veiligheid en snelheid. Voor vakantiegangers die tijdens hun reis wel graag snel en veilig surfen, biedt de FRITZ!Box 6820 LTE van AVM uitkomst. Dankzij deze modem heb je middels 4G snel mobiel internet in heel Europa, ook in afgelegen gebieden waar geen of een te lage breedbandverbinding aanwezig is. Door de dalende roamingkosten wordt dit ieder jaar goedkoper; binnenkort internet je in de EU voor hetzelfde tarief als in Nederland.

 

 

Andere opvallende resultaten van het onderzoek zijn:

  • Een kwart van de Nederlanders (23,6 procent) heeft liever WiFi dan een zwembad op de vakantiebestemming;
  • Meer dan twee derde van de Nederlanders (67,4 procent) verkiest een vakantiebestemming met WiFi boven een vakantiebestemming zonder WiFi;
  • Bijna de helft van de Nederlanders (48,1 procent) heeft minder contact met familie en vrienden thuis als er geen WiFi op de vakantiebestemming is. Er is minder animo om contact met het thuisfront te onderhouden via de telefoon;
  • 37 procent van de Nederlanders heeft een meer ontspannen vakantie als er WiFi is.

 

 

Onderweg of op je favoriete bestemming

De compacte, mobiele router FRITZ!Box 6820 LTE gebruik je eenvoudig overal waar je bent – thuis, in je vakantieverblijf, op een boot of onderweg in de auto of in de trein. Plug het apparaat in een geschikte stroomadapter, stop er een simkaart met data-abonnement in, koppel er een pc, smartphone of tablet aan en configureer de simkaart via de webinterface. Daarna kunnen alle op deze mobiele router aangesloten apparaten het internet op met snelheden tot 150 Mbit/s. Kortom: neem je router mee op vakantie, download in een handomdraai de nieuwste games en apps voor je kinderen en blijf altijd verbonden met het thuisfront. Kun jij heerlijk ontspannen en de thuisblijvers jaloers maken met je zonnige zwembadselfies.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.