30 plusser selecteert accommodatie op hygiëne en goede wifi

Bijna 65 procent (64,4%) van de 30 plussers vindt hygiëne het belangrijkste criterium bij het kiezen van een vakantie-accommodatie voor 2016. Dit blijkt uit een onderzoek van Travelvibe, hét snelgroeiende reisblog voor 30 plussers, naar criteria die 30 plussers hanteren bij de keuze voor een vakantieverblijf.

30 plusser selecteert accommodatie op hygiëne en goede wifi

30 plusser selecteert accommodatie op hygiëne en goede wifi

Wifi na hygiëne het belangrijkste

Hygiëne wordt gevolgd door goede kwaliteit van de wifi (51,2 %), zwemfaciliteiten (48,6%) en genoeg animatie voor kinderen (23,4%). Minder belangrijk bij de keuze voor een vakantieverblijf zijn de aanwezige horecafaciliteiten (22,4%) en of de accommodatie eco vriendelijk is (22,4%). Andere criteria die genoemd werden, zijn veiligheid, vriendelijkheid van het personeel en goede bedden.

 

ZIE OOK: Onderzoek naar bijkomende bagagekosten op vliegtickets

 

Eco vriendelijk nog geen ‘way of living’ voor 30 plusser

Hoe ‘groen’ een accommodatie is, is nog niet heel belangrijk voor 30 plussers. Dit is een opvallend verschil met de generatie na hen: de millenials (geboren na 1980) en generatie Z (geboren tussen 1992 – 2010). Uit de reistrends van 2016, het trendwatching onderzoek van travel PR bureau CherryLab, bleek dat dit voor de jongere generatie juist een enorm belangrijk criterium is. Voor deze generatie is groen ‘a way of living’. Dat is bij 30 plussers nog niet het geval.

 

 

Travelvibe-oprichters Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma: “Het blijkt duidelijk uit ons onderzoek dat 30 plussers ook op vakantie een veilige, schone omgeving heel belangrijk vinden voor hun kinderen. Dat vinden wij héél begrijpelijk. Nu we dit weten kunnen we hier, bij de overnachtingstips die we regelmatig geven op Travelvibe, nog meer rekening mee houden. We hopen wel dat 30 plussers een voorbeeld nemen aan de jongere generatie en wat meer gaan letten op hoe eco vriendelijk een accommodatie is.”

Comments are closed.