Malta is the place to be voor sportievelingen

Is een strandvakantie eigenlijk niets voor jou en word je onrustig van de hele dag niks doen? Dan ben je op Malta aan het goede adres! Voor de sportievelingen onder ons is er van alles te beleven.

malta-rennen

Ren een hele of halve marathon, ontdek de eilanden al fietsend of wandelend en trotseer de kliffen tijdens prachtige klimtochten. En als je moe bent na alle inspanning zorgt een verfrissende duik in de heldere zee voor heerlijke ontspanning.

Vodafone Malta Marathon

Heel Malta staat op 28 februari 2016 in het teken van de Vodafone Malta Marathon. Met een oppervlakte van slechts 196 vierkante kilometer is het nog niet zo gemakkelijk een marathon van 42.2 km uit te zetten. Toch is het gelukt: de Vodafone Malta Marathon is een prachtige tocht van de middeleeuwse stad Mdina naar de gezellige boulevard van Sliema.

 

 

Fietsen en wandelen maar!

Trek je wandelschoenen aan, huur een mountainbike en verruil de dorpspleinen voor smalle boerenpaadjes. De vele fiets- en wandelroutes die de eilanden te bieden hebben, leiden langs kunsthistorische highlights, lieflijke dorpjes, ruige kust en bruisende centra. Eén van de spectaculairste wandelingen loopt langs Dingli Cliffs. Vanaf deze 220 meter hoge kliffen, die vernoemd zijn naar de beroemde zeventiende-eeuwse Maltese architect Tommaso Dingli, zie je de zon prachtig ondergaan boven de zee. Het eiland Comino is slechts 2,5 km bij 1,5 km groot, dus ideaal voor een dagwandeling. Het is het toppunt van rust en eenzaamheid en biedt prachtige vergezichten. Kijk hier voor verschillende wandelroutes.

 

ZIE OOK: Vier feest op Malta met Carnaval en Pasen

 

Klimparadijs

Hoewel er op de eilanden geen bergen zijn, lopen de eilanden over van de klimmogelijkheden. De bekende zandstenen rotswanden op de eilanden zitten vol gaten, grepen en grotten. Je kunt hier het hele jaar door klimmen, maar de winter – waarin veel klimmers elders noodgedwongen de indoor klimmuur opzoeken – is het populairst. Waag je aan de diepe valleien over de lengte van beide eilanden of aan de vele rotswanden aan de kust. In de zomer zijn vooral de klifrotsen boven het water populair. Je kunt zelfs de wanden langs de bijzondere ‘Azure Window’ bedwingen.

malta-klimmen

Zalige zee

De heldere wateren rondom de eilanden bieden een heerlijke verkoeling voor je vermoeide lijf. Overigens kun je ook er prachtige duik- en snorkeltochten maken. De drie eilanden bieden een unieke duikervaring met riffen, grotten en scheepswrakken. Mocht je nog energie overhebben, maak dan een kajak dagtocht van Gozo naar Comino. Al kajakkend bezoek je verschillende grotten en inhammen. Een picknick lunch en snorkelset gaan mee aan boord!

 

 

Comments are closed.