Nederland in top 10 van boekingen naar Rio

Nog even en dan vindt het grootste sportevenement ter wereld plaats in het bruisende Brazilië. Data van Booking.com laat zien welke nationaliteiten de meeste boekingen hebben gemaakt naar de Olympische Spelen en ook dit jaar zijn de Oranjefans ruimschoots vertegenwoordigd. In de top 10, samengesteld uit de data van geboekte accommodaties op Booking.com, staat Nederland net onder Duitsland op een zesde plek. De data toont ook aan dat de wijken Copacabana, Centro en Santa Teresa het meest populair zijn om te verblijven.

De Olympische Spelen in Rio

De Olympische Spelen in Rio

In welke soort accommodaties verblijven de sportfans

Nu reizen steeds makkelijker wordt, zijn reizigers niet alleen avontuurlijker in hun keuze voor bestemmingen, maar ook in de keuze van accommodaties. Het wordt steeds populairder om bij particulieren en andere unieke accommodatietypes te verblijven. Zo is ruim 70% van Booking.com’s boekbare accommodaties geen traditioneel hotel. Dit blijkt ook uit de geboekte accommodaties tijdens de Olympische Spelen. Data laat zien dat appartementen en hostels het meest geboekt zijn, met hotels op een derde plek, gevolgd door bed en breakfasts en homestays. In totaal zijn er dertig verschillende type categorieën verblijven te benoemen op Booking.com: van vakantiehuis tot appartement en van villa’s tot iglo’s, boten en boomhutten.

 

 

Ontdek Brazilië

Wie tot de gelukkigen behoort en een kaartje heeft kunnen bemachtigen voor één van de wedstrijden, raden we aan om van de gelegenheid gebruik te maken en het prachtige Brazilië te ontdekken. Om je te helpen met het vinden van de echte Espírito do Brasil, deelt Booking.com graag zes prachtige topbestemmingen gebaseerd op gastbeoordelingen.

1. Blijf wat langer in Rio de Janeiro om te genieten van het strand, het uitzicht en de attracties.

Lagoon Apartments 2016 Event.
Dit prachtige appartement bevindt zich in de wijk Jacarepagua in Rio de Janeiro. De gasten kunnen ontspannen bij het zwembad onder het genot van een glas caipirinha en hapje van eigen barbeque. Het Joao Havelange Olympisch Stadion – Engenhao en nationaal park Tijuca Forest liggen op 13 km afstand. De wijk Jacarepagua is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in natuur, zandstranden en de omgeving.

 

 

2. Verblijf in São Paulo om te winkelen, te genieten van het eten en de cultuur.

The Capital São Paulo Itaim.
Dit viersterrenhotel in de wijk Itaim Bibi in São Paulo, op slechts 5 km van de luchthaven Congonhas is het perfecte verblijf voor de echte shoppers onder ons. Deze moderne accommodatie is voorzien van stijlvolle houten meubels, en een aantal kamers heeft een kitchenette en eigen balkons met uitzicht op de stad.

3. Bezoek Salvador voor het prachtige strand, historische binnenstad en cultuur.

Casa Da Vitoria.
Casa da Vitória ligt op slechts 1 km van het strand Porto da Barra, in de wijk Vitória in Salvador. Het heeft antiek meubilair en een bibliotheek met boeken over Braziliaanse kunst en geschiedenis. Ook biedt het appartement dagelijks een gevarieerd ontbijt met zelfgemaakte en regionale producten, bereid door de eigenaar. Het historische centrum van Pelourinho kan met 10 minuten rijden worden bereikt en het district Barra ligt op 7 minuten rijden. Bovendien ligt het nabij de belangrijkste musea van Salvador en trendy restaurants. Vitoria is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in eten, lokale gerechten en cultuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.