Vakantie in Wallis, prachtig in elk seizoen

Contributor Grietje ging op vakantie naar Zwitserland en beleefde een intense rust tussen de Matterhorn en de Aletschgletsjer. Een wandelparadijs in de zomer en een fantastisch skigebied in de winter.

Groen Zwitserland, Wallis, wandelen, Aletsch gletsjer

Highlights

Wallis is met haar hoge toppen en de kabbelende Rhone absoluut adembenemend. De Matterhorn is natuurlijk bekend over de hele wereld, maar ook de Aletschgletsjer mag je zeker niet missen. Vooral in de zomer is goed te zien hoe de lange ijstong de hoek om komt en richting dal gaat. Een echte waaghals kan de gletsjer met gids trotseren. Maar ook een rondje paragliden, ultiem genieten van de hypnotiserende omgeving, is hier zo gepiept.

Natuurlijk is er Zermatt, het ‘dorp van de Matterhorn’. Erg mooi, maar voor mijn smaak wat te toeristisch. Stop eens in een van de vele dorpjes die het dal rijk is en proef het Zwitserland van alledag. Met heerlijke theeën van bloemen en kruiden en natuurlijk de beroemde Zwitserse kazen.

Zwitserland, kaas, vlees, wallis, fiesch

Te voet

De beste manier om dit gebied te verkennen blijft toch te voet. Loop door het duizenden jaren oude Aletsch woud. Als je net buiten het seizoen gaat, waan je jezelf even alleen op de wereld. Of loop vanaf Bettmerhorn de andere kant op. Het pad slingert omlaag en de gletsjer die er van boven al zo indrukwekkend uitzag, komt steeds dichterbij. De scheuren in haar oppervlak worden zichtbaar. En als je beneden bent aangekomen, kan je zelfs even onder het ijs gluren.

Wallis, Aletsch, woud, gletsjer, bettmeralp

Kleine beestjes, Zwitserland, Wallis, wandelen

Het kleine leven

Laat je niet alleen overrompelen door de indrukwekkende bergen en het eeuwige ijs. Kijk ook eens omlaag. Als de zon schijnt wemelt het van het klein leven. Wandel vergezeld door vlinders en ontdek de kleurige bloemen en kruiden. Kleurrijk en fascinerend, maar ook gek als je bedenkt dat dit in de winter allemaal verdwenen is onder een dik pak sneeuw.

Zwitserland, Wallis, op vakantie uitzicht

Wit wonderland

Zodra de sneeuwvlokken de bergen en huizen onder een dikke deken leggen, kun je jezelf hier op 1 ding echt verheugen: skiën! De skigebieden rond Fiesch zijn groot genoeg om je er dagen te vermaken, en klein genoeg om er een intiem gevoel bij te hebben.Nieuwsgierig naar hoe dat er precies uitziet? Ik maakte er deze video over. Kijk mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *