Helft Nederlanders kiest voor autovakantie mét veel bagage

De helft van de Nederlandse autobezitters geeft aan dit jaar met de auto naar de vakantiebestemming te gaan. Drie op de tien automobilisten daarvan gaan met de auto omdat zij veel reisbagage meenemen. Dat komt uit het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur autoverzekeringen uitgevoerd door Team Vier. 65% van deze groep geeft aan dat vrijheid de belangrijkste reden is om voor een autovakantie te kiezen.
autovakantie-onderzoek

Vrijheid

Een op de twee autobezitters reist dit seizoen met de auto naar de vakantiebestemming. De vrijheid in het zelf bepalen wanneer zij wegrijden en pauze houden speelt de grootste rol. Daarna volgt het argument dat zij autorijden comfortabeler vinden (33%) en omdat er dan veel reisbagage mee kan (30%). Voor een kwart van de vakantiegangers spelen de kosten een grote rol, zij denken dat het goedkoper is om met de auto te gaan. 16% pakt de auto omdat de bestemming dichtbij is.

Dat blijkt ook uit de top 6 favoriete autovakantiebestemmingen van 2016:

Een autovakantie naar Engeland en Italië is vooral favoriet bij hoger opgeleide autobezitters.

 

 

Ondanks de toenemende kosten van het autorijden blijft de auto een favoriet vervoersmiddel naar de vakantiebestemming. Nederland hecht veel waarde aan het comfort en de vrijheid die de auto biedt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.