Test je favoriete motor tijdens een vakantie in Paznaun-Ischgl

High-Bike testcentrum Ischgl/Paznaun (Oostenrijk, Tirol), het enige motoren testcenter van Europa met verschillende merken, heeft het assortiment uitgebreid met het Italiaanse motormerk Aprilia. Tevens staan de vier andere motormerken BMW, Ducati, KTM en Triumph weer klaar met de nieuwste modellen om gasten een dag lang te laten toeren door de Alpen.

High-bike testcenter Paznaun blijkt succesformule

High-bike testcenter Paznaun blijkt succesformule

Voor alle motorliefhebbers vindt van 22 tot en met 24 juli de tweede editie van het ‘Top of the Mountain Biker Summit’ plaats: de hoogstgelegen motorrijders-bijeenkomst van de Alpen, op 2.300 meter hoogte.
Liefhebbers van motorrijden in de bergen halen deze zomer hun hart op met het nieuwste aanbod motoren van de vijf gerenommeerde motormerken. Alle modellen die afgelopen najaar en winter op de markt zijn gekomen, worden bij het High-bike testcenter verhuurd. Een mooie gelegenheid om een favoriet model op de verschillende dagroutes naar Beieren, Voralberg, Zuid-Tirol en Zwitserland, met meer dan 30 bergpassen en duizenden bochten, in de omgeving van Ischgl te testen.

 

 

Succesvol concept

Dat het testcentrum een succes is, blijkt wel uit het feit dat het vijfde seizoen (zomer 2015) is afgesloten met een recordaantal testritten. In 2015 zijn er 2.284 dagritten gemaakt en in totaal 672.000 kilometer gereden. De lange openingstijden van het testcentrum zorgen ervoor dat de huurder de hele dag op pad kan met zijn of haar favoriete motor. Van 1 juni tot 30 september kunnen de motoren worden opgehaald tussen 08.00 en 10.30 uur en worden ingeleverd tussen 16.30 en 19.00 uur. Afhankelijk van het model bedragen de kosten voor één dag motorhuur, op vertoon van de Silvretta Summer Card die gasten gratis ontvangen bij minimaal één overnachting, tussen de € 80,- en € 100,-. Zonder de Silvretta Summer Card zijn de kosten tussen de € 100,- en € 120,-. De prijzen zijn inclusief een volledige verzekering en exclusief de borg.

 

 

Het aanbod zomer 2016

Net als voorgaande jaren biedt BMW, met 16 motoren, het grootste aanbod. Naast de modellen S 1000 XR en R 1200 RS uit 2015, zijn ook de recent geïntroduceerde modellen F 800 GS, F 700 GS en de nieuwe maxi scooter C 650 Sport beschikbaar. Voor Ducati zijn de modellen Multistrada 1200 Enduro, X Diavel S en de eerste cruiser van Bologna te testen. KTM heeft met acht modellen het motor-aanbod aanzienlijk vergroot. Waaronder de nieuwe motorfietsen KTM 690 Duke, 1290 Super Duke GT en de 1290 Super Duke R Limited. Triumph-fans kunnen hun hart ophalen met de nieuwe Classic Street Twin, de Bonneville T120, de Thruxton en de nieuwe Speed Triple. Daarnaast is ook de Triumph Tiger Explorer in twee versies, XC en XRx, te testen. Voor Aprilia ligt de focus vooral op de nieuwe modellen 175 hp Hyper-Naked Tuono V4 110 Factory en RR, de Caponord 1200 Rallye en de Shiver 750.

Op de motor door de bergen

Op de motor door de bergen

Bekende merken

Naast het aanbieden van dag-proefritten op de nieuwste modellen, worden de motoren onderhouden met producten van Motorex en voorzien van Metzeler of Pirelli banden. Tegen een geringe vergoeding, verhuurt het testcenter ook motorkleding van het merk Rukka textile, helmen van Schuberth en laarzen van Daytona. Motorliefhebbers kunnen op deze manier alles uitproberen in de prachtige omgeving van Ischgl.

22 – 24 juli: Top of the Mountain Bikers Summit

Van 22 tot en met 24 juli vindt voor de tweede keer het ‘Top of the Mountain Biker Summit’ in Ischgl plaats: de hoogstgelegen motorrijders-bijeenkomst van de Alpen, op 2.300 meter hoogte. Motoren, scherpe bochten, spectaculaire stuntshows, entertainment en tal van exposanten die de nieuwste trends en ontwikkelingen van het motorseizoen presenteren, dat is waar het allemaal om draait in de Oostenrijkse lifestyle bestemming tijdens dit motor-event.

Tijdens het ‘Top of the Mountainbikers Summit’ staat een aantal begeleide dagtochten, inclusief de legendarische Silvretta Hochalpenstrasse, op het programma. Met als highlight de grote motorparade waarbij de deelnemers door het Paznauntal naar de 2.320 meter hoge Idalp rijden. Dit unieke moment is dan ook het hoogste motorrijders trefpunt van de Alpen en natuurlijk goed voor een gezamenlijk fotomoment. Naast motorrijden staat entertainment ook hoog in het vaandel tijdens evenementen in Ischgl. Zo geven stuntrijders shows en staan er optredens van dj’s en de cult rockband OPUS op het programma.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.