FOMO: Helft van de Nederlanders bang om iets te missen als ze op vakantie zijn

Nederlandse reizigers last van FOMO – 48% van de Nederlanders blijkt gevoelig voor de Fear of Missing Out. Mijn vakantie is leuker dan die van jou – Een derde geeft toe af en toe zelf ook op te scheppen op social media door een foto te delen of ergens in te checken.

“Appy Holiday” – Nederlanders gebruiken social media apps het meest, gevolgd door nieuwsapps en apps voor messaging/e-mail.

Nederlanders op een Appy Holiday

Nederlanders op een Appy Holiday

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is de kans groot dat ook jij gemiddeld 2,5 uur per dag aan je smartphone vastgeplakt zit. Een kleine 15% van de Nederlanders is op vakantie zelfs meer dan 5 uur per dag aan hun social media gekluisterd volgens de Hotels.com™ Mobile Travel Tracker*. Dit wereldwijde onderzoek onder 9.200 reizigers uit 31 landen laat zien dat Nederlanders maar wat graag op social media zitten tijdens een vakantie, omdat we bang zijn om iets te missen, oftewel last hebben van FOMO (Fear of Missing Out). Zo gebruiken Nederlandse vakantiegangers voornamelijk de volgende social-mediakanalen om voortdurend op de hoogte te blijven:

  1. Facebook (62%)
  2. YouTube (38%)
  3. Twitter (28%)
  4. Instagram (26%)
  5. Skype (25%)

 

 

Nederlandse reizigers last van FOMO

Nederlanders blijken extreem gevoelig voor FOMO. 48% van de Nederlanders reizigers checkt tijdens vakantie updates en nieuws van vrienden op social media. Wie doet wat, waar en met wie? Een kwart geeft aan dat ze reageren op berichten van vrienden om niets te missen terwijl ze op vakantie zijn. Keep your friends close, keep your smartphone closer.

 

 

Mijn vakantie is leuker dan die van jou

Ook hebben we er een handje van om zelf op te scheppen door een mooi vakantiekiekje op social media te plaatsen. Maar liefst een derde van de Nederlanders geeft toe dat zij wel eens een foto plaatsen om de thuisblijvers jaloers te maken. Ook checkt 15% geregeld in bij een coole plek om te laten zien hoe fantastisch hun vakantie is. Zeg eens eerlijk, doen we dit stiekem niet allemaal?

“Appy Holiday”

Hoewel we allemaal roepen dat we op vakantie zo heerlijk tot rust willen komen en de boel de boel willen laten, blijkt dat in werkelijkheid lastiger dan gedacht. Ons app-gedrag laat zien dat we op reis onze familie en vrienden niet los kunnen laten. Nederlanders zijn op vakantie vooral geïnteresseerd in het bijhouden van social media, het lezen van het nieuws en appen met het thuisfront. Dus duiken we in plaats van in het zwembad massaal in onze smartphone om deze vijf populairste soorten apps tijdens het reizen te checken:

  1. Social media-apps (48%)
  2. Nieuwsapps (29%)
  3. Apps voor messaging/e-mail (28%)
  4. Reisapps (28%)
  5. Muziek- en entertainmentapps (27%)

 

 

Even niet bezig met thuis

Nederlanders pakken hun smartphone er op reis net zo vaak bij om social media te checken als om inspiratie op te doen (31%). Als we op vakantie bezig zijn met wat eigenlijk de bedoeling is – namelijk vakantie vieren – zoeken we informatie op om onze honger en reislust te stillen. We zijn namelijk het meest geïnteresseerd in restaurants en bezienswaardigheden. Krijg je gewoon trek van al die toeristische trekpleisters bezoeken? Dan ben je niet de enige! Kijk maar eens naar de populairste content waar Nederlanders op vakantie naar zoeken:

1. Restaurants en leuke marktjes (47%)
1. Bezienswaardigheden (47%)
2. Kaarten en routebeschrijvingen (31%)
3. Info over het lokale OV (22%)
4. Musea en kunstgalerieën (20%)
4. Bars (20%)

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.