Hier slapen Nederlanders het liefste

Oostenrijkse accommodaties worden als beste gewaardeerd binnen de top 10 favoriete bestemmingen van Nederlandse vakantiegangers, zo blijkt uit onderzoek van Zoover. Oostenrijk behaalt een waarderingscijfer 8,79. Bij de totstandkoming van de resultaten zijn ruim 600.000 reviews van hotels, campings, vakantieparken en Bed & Breakfasts meegenomen binnen de top 10 vakantielanden volgens het zoekgedrag op Zoover.

Nederlanders slapen het liefst in Oostenrijk

Nederlanders slapen het liefst in Oostenrijk

Duitsland staat op een tweede plek met een 8,53, gevolgd door Portugal met een 8,51. Oostenrijk scoort niet alleen hoog op accommodaties, ook wordt het land het best gewaardeerd op prijs-kwaliteit verhouding (8,6) en kindvriendelijkheid (8,59).

 

 

Nederlanders meer tevreden over accommodaties

Ten opzichte van 2012 worden accommodaties in het algemeen beter gewaardeerd. In 2012 behaalde de verschillende accommodaties binnen de top 10 vakantielanden een gemiddelde van 8,13. Nu staat het gemiddelde van alle accommodaties op een 8,39. Door accommodatiehouders wordt er meer aandacht besteedt aan vriendelijkheid, service en kwaliteit. Dit is goed zichtbaar in Turkije. Ondanks dat het toerisme afneemt, neemt de waardering van Turkse accommodaties sterk toe. In 2012 werd Turkije nog met een 6,82 gewaardeerd, nu behaald het een gemiddelde van een 9,03.

 

 

Bed & Breakfast best gewaardeerd

Qua accommodatie type wordt het Bed & Breakfast nog steeds het best gewaardeerd. De Nederlander is dol op de persoonlijke aanpak en het kleinschalige. De Bed & Breakfasts worden beloond met een 9,1. Op de tweede plek staat het appartement (8,72). Een 4-5 sterren hotel behaalt met een waarderingscijfer 8,51, een derde plaats in de lijst van best gewaarde accommodaties.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.